Peste 1.300 de ABSOLVENŢI gălăţeni s-au ÎNSCRIS LA ŞOMAJ

Peste 1.300 de ABSOLVENŢI gălăţeni s-au ÎNSCRIS LA ŞOMAJ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De pe băncile liceului sau ale facultăţilor, cu sau fără bacalaureat/examenul de licenţă trecut cu bine, peste 1.000 de absolvenţi gălăţeni s-au înscris pe listele persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

„Conform datelor statistice, într-o lună de zile, de la 30 mai, ziua din care au putut să-şi depună dosarul, şi până pe 30 iunie 2015, s-au înregistrat în evidenţa AJOFM Galaţi 1.338 absolvenţi dintre care cei mai mulţi, respectiv 1.327, sunt absolvenţi cu studii medii, opt absolvenţi ai şcolilor speciale şi trei cu studii superioare. Estimăm că, de la începutul lunii iulie, s-au mai înregistrat peste 850 absolvenţi, dar statistica exactă a acestora o putem da luna următoare, în august”, ne-a declarat Nicoleta Harţegan, directorul executiv adjunct AJOFM Galaţi.

Înregistrările în baza de date ca şomeri continuă pentru absolvenţi până la sfârşitul lunii iulie. Ei au la dispoziţie, conform legii, 60 de zile de la data absolvirii. Atenţie, însă. Şi o zi întârziere îl va împiedica pe tânăr să primească cei 250 de lei (50 la sută din valoarea Indicatorului Social de Referinţă în vigoare) timp de şase luni. Absolvenţii îşi pot depune dosarul fie la AJOFM Galaţi (str. Domnească nr.191) fie la ALOFM Tecuci (str. Mihail Kogalniceanu nr. 60, Bl. A 2, parter) cu următoarele documente: actul de identitate (original și copie), actul de studii (original şi copie), adeverinţa medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale.

Citit 1501 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.