PAMFLET/ Exponatul principal nu va sta la Zoo Gârboavele

PAMFLET/ Exponatul principal nu va sta la Zoo Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Deşi Consiliul Judeţului a investit peste trei milioane de euro, principalul exponat de la Zoo va sta tot pe strada Eroilor

Grădina Zoologică s-a redeschis la Gârboavele, dar exponatul principal va rămâne la CJ

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi are pentru cetăţeni o veste bună şi una proastă. Vestea bună este că, după ani de aşteptare, Grădina Zoologică şi-a redeschis porţile. Vestea proastă este că exponatul principal va rămâne totuşi la sediul CJ de pe Strada Eroilor, inaccesibil publicului larg. De altfel, respectivul exponat nu va fi accesibil nici măcar publicului de specialitate, din cauza politicii de izolare duse în ultimii ani de CJ.

"La Grădina Zoologică vom avea urşi, tigri, lei, ornitorinci, cărăbuşi, veveriţe, jderi, zimbri şi cocostârci. Din păcate, nu vom putea expune piesa noastră de rezistenţă, care va rămâne izolată într-un birou de la sediul de pe strada Eroilor", a precizat o sursă din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi.

Iubitorii de animale nu trebuie să îşi facă griji cu privire la condiţiile de care va beneficia respectivul exemplar, care face parte dintr-o rasă rară: va avea parte de un spaţiu de lux, respectiv cel mai mare birou de la CJ Galaţi. În plus, mai trebuie să precizăm că o altă serie de exponate de succes nu va putea fi vizitată la Gârboavele, ci tot în oraş. Este vorba despre o colonie de papagali, care se vor aduna o dată sau de două ori pe lună, în cadrul unor întâlniri ordinare sau extraordinare.

O cuşcă de la Zoo este goală! Toate maimuţele s-au refugiat în sediile partidelor din Galaţi

Surpriză de proporţii la inaugurarea Grădinii Zoologice de la Gârboavele. Una dintre cuştile cele mai mari din cadrul stabilimentului este goală. Potrivit unor surse din cadrul CJ Galaţi, acolo ar fi trebuit să fie câteva zeci de maimuţe, de toate speciile. "Ar fi trebuit să fie gorile, cimpanzei, macaci etc, însă aceste animale au declarat pe propria răspundere că nu vor să locuiască acolo, ci preferă să îşi facă veacul în oraş", a spus purtătorul de cuvânt al purtătorului de cuvânt al şoferului lui Nicolae Bacalbaşa.

Sursa citată a mai declarat, în exclusivitate pentru rubrica "Pamflet" de la "Viaţa liberă", că o parte dintre exponatele care ar fi trebuit să stea în cuşca goală au fost văzute prin sediile partidelor din Galaţi. "Am fost alaltăieri în vizită la PSD, pe Domnească şi am dat acolo de doi cimpanzei şi un pui de gorilă. Stăteau tolăniţi pe canapele şi jucau Bubble Safari pe Facebook. Alţi doi macaci au fost văzuţi în sediul PNL, în timp ce o gorilă de talie mare umbla dezlegată prin sediul Partidului Conservator", a povestiti sursa noastră. Acesta a mai precizat că nu a văzut foarte bine gorila de la Conservatori şi că aceasta ar fi putut fi, la fel de bine, un brontozaur.

Legea compensaţiei: Mai mulţi politicieni din Galaţi vor fi ţinuţi într-o cuşcă în junglă

Organizaţia pentru protecţia drepturilor animalelor a găsit o soluţie prin care să echilibreze situaţia creată de deschiderea Grădinii Zoologice din Galaţi. Astfel, mai mulţi politicieni locali vor fi închişi într-o cuşcă în mijlocul unei jungle din Africa. "Considerăm că în acest fel s-ar restabili echilibrul natural. Dacă oamenii din Galaţi pot vedea animalele din Africa, de ce animalele din Africa să nu le vadă pe cele din Galaţi? Se face dreptate", a comentat Relu Jder, militant pentru drepturile animalelor.

Primii care s-au înscris în programul de restabilire a echilibrului natural au fost pedediştii. "Sigur că vom participa. Va fi mişto. Vom sta toată ziua degeaba, în vreme ce alţii ne vor aduce mâncare, băutură, vom avea de toate. Practic, ceilalţi se vor ocupa de bunăstarea noastră, deci nu se va schimba nimic faţă de situaţia actuală", a precizat Auraş Slănină, pesedist.

Coincidenţă stranie: Marius Stan a vorbit despre tunel doar când erau călduri mari

Specialiştii în comunicare au făcut o descoperire interesantă zilele trecute. În mod straniu, susţin cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţele Comunicării, primarul Marius Stan a vorbit despre proiectul traversării Dunării doar atunci când era caniculă afară. "Nu ştim dacă există o legătură directă între fenomenul meteo şi declaraţiile domnului Stan, însă am descoperit că primarul Galaţiului a vorbit despre tunel numai când era caniculă în oraş. E posibil să i se tragă de la statul în soare. Şi cel puţin la fel de straniu e că de fiecare dată când anunţa că face tunel venea de afară şi era transpirat tot. Noi ne-am gândit că e posibil ca toropeala de afară să aibă un efect asupra felului în care gândeşte, însă, deocamdată, nu avem dovezi certe în acest sens", a declarat Leonard Sporovăială, specialist în comunicare.

Chestionat pe tema suspectei coincidenţe, Marius Stan a invocat amnezia. "Sincer, nu îmi amintesc să fi fost cald când am făcut declaraţiile despre tunel. Sincer, nu îmi amintesc nici măcar să fi făcut declaraţii despre tunel. Nu cred în coincidenţe", a declarat primarul Marius Stan. În mod ciudat, această declaraţie a fost făcută în biroul său, în care a fost instalat un aparat de aer condiţionat de mare putere.

Strada Erorilor

Grădina Zoologică, investiţie inutilă - Adevărata junglă e în Parc CFR

Consiliul Judeţului Galaţi a greşit grav aruncând 3,2 milioane de euro pe o grădină Zoologică conformistă. La capătul Galaţiului se află o junglă perfect conservată, care ar fi putut fi folosită lejer fără niciun fel de investiţie. "Avem acolo liane, copaci înspăimântători, vegetaţie abundentă, e pur şi simplu sălbăticie. Practic, nici nu ar fi fost nevoie de cine ştie ce investiţie. Era suficient să se pună un gard şi lăsate animalele libere pe acolo. Se rupeau bilete la poartă şi gata!", a declarat Ionel Ion, reprezentantul Grupului de Iniţiativă pentru Renaşterea Galaţiului.

Reprezentanţii Consiliului Judeţului au exclus însă varianta trasnformării Parcului CFR în Grădină Zoologică din motive birocratice. „Ne-am gândit şi noi la varianta asta, dar din păcate Parcul CFR se află în jurisdicţia Primăriei Galaţi”, a declarat Nicolae Bacalbaşa.

Reprezentanţii Primăriei au admis că există, de fapt, un proiect paralel. „Da, vrem şi noi să facem o Grădină Zoologică, de aceea lăsăm parcul de izbelişte. Mai e nevoie doar de câţiva ani şi parcul se va umple de la sine cu animale”, a spus Marius Stan.

Grădina Alcoolică

Patronul VL, Marian Băilă, are iarăşi noroc - Sfânta Marie pică sâmbătă, deci nu va da de băut

Patronul "Vieţii libere", omul de afaceri Marian Băilă, are noroc cu carul. Deşi întreaga redacţie aştepta cu sufletul la gură Sfânta Marie, ca şeful să dea de băut, nici anul acesta nu se va întâmpla asta: Sfânta Marie pică sâmbătă, adică exact singura zi liberă a celor de la "Viaţa liberă".

"Ce să zic, se demonstrează încă o dată că sunt un tip norocos. Mă rog, eu aş vrea să dau de băut... dar ce să-i faci? Nu e nimeni la muncă, deci asta e!", a declarat Marian Băilă.

Angajaţii de la ziar nu şi-au pierdut, însă, speranţa. "Am căutat pe net un calendar creştin şi am văzut că cealaltă Sfânta Marie pică bine, într-o marţi. Acum, în august, nu avem ce să-i facem, dar în septembrie nu are de ales, trebuie să dea de băut", a declarat editorul DCP, sub protecţia anonimatului.

Marţea Ceasurilor Rele

Mesajul şefilor Calorgal pentru gălăţeni: „La iarnă, să ţineţi minte că acum vă plângeţi de căldură”

Şefii Calorgal profită de canicula din aceste zile ca să le dea peste nas gălăţenilor. Directorul Cristian Istrate crede că, la iarnă, gălăţenii nu vor avea dreptul să se plângă de lipsa căldurii. „Zilele astea, oriunde merg, toată lumea se plânge că e prea multă căldură, că nu mai poate suporta temperaturile. Să ţină minte asta şi la iarnă... Să văd atunci că se plânge lumea că nu are căldură... Eu nu îi înţeleg pe oameni, azi le e cald, mâine vor căldură... să se hotărască o dată ce anume vor de la viaţă”, a comentat Cristian Istrate.

De altfel, acesta a venit şi cu o propunere în CL care să transforme societatea pe care o conduce într-una profitabilă. „Eu zic să-i taxăm pe gălăţeni şi pentru căldura de afară, de acum. Poate că, în felul acesta, nu o să mai fie atât de vocali la iarnă”, a spus Istrate.

Căldură pe Ţeavă

Galaţiul, ultimul în ţară la reţeaua de apă: „Normal, aici toată lumea bea alcool”

Galaţiul se află pe ultimul loc în ţară la capitolul reţea de apă potabilă. Gălăţenii nu se declară, totuşi, deloc îngroziţi de această informaţie, pe care o consideră firească. „E normal, unde aţi mai auzit voi ca gălăţenii să bea apă. Da' ce sunt ei, animale? Că numai animalele beau de sete! Omul tocmai prin asta se diferenţiază de regnul animal: bea mai ales atunci când nu îi este sete”, a declarat Mitică Pastramă, de profesie rachier.

Astfel, deşi e pe ultimul loc la reţeaua de apă, Galaţiul este pe primul loc la reţeaua de cârciumi. „Ăştia suntem”, a comentat sec Mitică Pastramă.

Apă şi Sfadă


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3790 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2015 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.