Parcul Rizer se deteriorează pe zi ce trece: "Unii oameni parcă au fost crescuţi în JUNGLĂ"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Parcul Rizer se deteriorează pe zi ce trece: "Unii oameni parcă au fost crescuţi în JUNGLĂ"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La doi ani de la redeschidere, Parcul Rizer ar fi trebuit să fie o oază de linişte şi de relaxare, un loc unde atât copiii cât şi bătrânii să-şi poată să îşi petreacă timpul fără a fi deranjaţi de nimic.

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, dat fiind că în zonă mai există şi scandalagii, dar şi oameni care nu au nici un pic de respect pentru unul dintre cele mai frumoase şi mai mari parcuri din oraş. Astfel, câteva dintre dale au fost deja sparte, mizeria dintre băncuţe este de nedescris în fiecare dimineaţă, iar făcutul nevoilor în alte locuri decât în cele special amenajate este deja o obişnuinţă.

Când am mers în parc, pentru a vedea cum se prezintă, am putut vedea oameni care stăteau comod pe bănci şi citeau, alţii care se plimbau, dar şi copii care zburdau de colo, colo pe terenul de sport. „E o minunăţie parcul ăsta, însă nu e amplasat bine. Zona asta e urâtă şi oamenii nu ajută deloc la păstrarea micului colţ de frumuseţe. Nu vedeţi? Coji de seminţe, pungi, mâzgâlituri, dale crăpate, gumă pe ţâşnitori. Unii oameni parcă au fost crescuţi în junglă”, ne-a explicat o doamnă, care nu a vrut să ne dezvăluie numele, pentru a nu se certa cu vecinii.

Parcul Rizer este dotat cu fântâni arteziene, amfiteatru în aer liber unde, ocazional, sunt diverse evenimente, concerte sau chiar filme, dar şi aparate de fitness sau mese de ping-pong. Pe scurt, este un parc pentru toţi, unde fiecare poate face ce îi place. Important este ca oamenii să păstreze, în primul rând, curăţenia.

„Parcul Rizer se află în program zilnic de salubrizare şi întreţinere. Primăria municipiului Galaţi face eforturi susţine pentru a-l menţine în condiţii optime. Din păcate, unii cetăţeni nu înţeleg că trebuie să aibă grijă de bunurile publice, care sunt şi ale lor, întrucât toate dotările din parc, precum şi curăţenia sau alte lucrări de întreţinere se fac din bani publici. Facem din nou apel, pe această cale, la gălăţeni să manifeste mai multă grijă faţă de avutul public”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al primăriei Galaţi.

Chiar dacă parcul este păzit 24 de ore din 24, tot mai există probleme, cum ar fi mutatul unor bănci la mesele din parc sau micile scandaluri între găştile de cartier, atâtea câte mai sunt ele.

Cei care apreciază frumuseţea parcului speră ca distrugătorii de ocazie să fie amendaţi drastic, dar nu neapărat financiar, ci prin muncă în folosul comunităţii. „Degeaba li se dau amenzi de 500 de lei, dacă ei a doua zi fac la fel. Ia să îi pună să măture, să ducă gunoiul. După câteva astfel de episoade, nu cred că vor mai face mizerie”, ne-a mai spus o femeie.

Citit 2705 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2015 10:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.