Parcul Rizer se deteriorează pe zi ce trece: "Unii oameni parcă au fost crescuţi în JUNGLĂ"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Parcul Rizer se deteriorează pe zi ce trece: "Unii oameni parcă au fost crescuţi în JUNGLĂ"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La doi ani de la redeschidere, Parcul Rizer ar fi trebuit să fie o oază de linişte şi de relaxare, un loc unde atât copiii cât şi bătrânii să-şi poată să îşi petreacă timpul fără a fi deranjaţi de nimic.

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, dat fiind că în zonă mai există şi scandalagii, dar şi oameni care nu au nici un pic de respect pentru unul dintre cele mai frumoase şi mai mari parcuri din oraş. Astfel, câteva dintre dale au fost deja sparte, mizeria dintre băncuţe este de nedescris în fiecare dimineaţă, iar făcutul nevoilor în alte locuri decât în cele special amenajate este deja o obişnuinţă.

Când am mers în parc, pentru a vedea cum se prezintă, am putut vedea oameni care stăteau comod pe bănci şi citeau, alţii care se plimbau, dar şi copii care zburdau de colo, colo pe terenul de sport. „E o minunăţie parcul ăsta, însă nu e amplasat bine. Zona asta e urâtă şi oamenii nu ajută deloc la păstrarea micului colţ de frumuseţe. Nu vedeţi? Coji de seminţe, pungi, mâzgâlituri, dale crăpate, gumă pe ţâşnitori. Unii oameni parcă au fost crescuţi în junglă”, ne-a explicat o doamnă, care nu a vrut să ne dezvăluie numele, pentru a nu se certa cu vecinii.

Parcul Rizer este dotat cu fântâni arteziene, amfiteatru în aer liber unde, ocazional, sunt diverse evenimente, concerte sau chiar filme, dar şi aparate de fitness sau mese de ping-pong. Pe scurt, este un parc pentru toţi, unde fiecare poate face ce îi place. Important este ca oamenii să păstreze, în primul rând, curăţenia.

„Parcul Rizer se află în program zilnic de salubrizare şi întreţinere. Primăria municipiului Galaţi face eforturi susţine pentru a-l menţine în condiţii optime. Din păcate, unii cetăţeni nu înţeleg că trebuie să aibă grijă de bunurile publice, care sunt şi ale lor, întrucât toate dotările din parc, precum şi curăţenia sau alte lucrări de întreţinere se fac din bani publici. Facem din nou apel, pe această cale, la gălăţeni să manifeste mai multă grijă faţă de avutul public”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al primăriei Galaţi.

Chiar dacă parcul este păzit 24 de ore din 24, tot mai există probleme, cum ar fi mutatul unor bănci la mesele din parc sau micile scandaluri între găştile de cartier, atâtea câte mai sunt ele.

Cei care apreciază frumuseţea parcului speră ca distrugătorii de ocazie să fie amendaţi drastic, dar nu neapărat financiar, ci prin muncă în folosul comunităţii. „Degeaba li se dau amenzi de 500 de lei, dacă ei a doua zi fac la fel. Ia să îi pună să măture, să ducă gunoiul. După câteva astfel de episoade, nu cred că vor mai face mizerie”, ne-a mai spus o femeie.

Citit 2629 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2015 10:23

11 comentarii

 • postat de Nicol
  Duminică, 16 August 2015 07:38
  5.13.183.***
  Leaganele copiilor de ce nu sunt reparate?!
  0
  1
  Raportează
 • postat de ella
  Sâmbătă, 15 August 2015 21:09
  95.76.36.***
  A fost cineva din conducerea primariei pe faleza simbata seara?Partea de jos dupa biserica miroase groaznic din cauza celor 2 veceiri ecologice.Oare nu le este rusine ca in buricul tirgului sa fie asa mizerie?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Gogonel
  Sâmbătă, 15 August 2015 13:37
  113.160.205.***
  Pentru ca utilizatorii parcului sa nu isi mai faca nevoiele la intamplare propun un WC public civilizat chiar si contracost.
  Daca nu se poate, actualele locuri sa fie impodobite cu chipurile politicienilor locali. Se ofera cineva voluntar dintre ei pentru binele orasului?Garantez ca situatia se va schimba cu cateva caricaturi bine facute. Nea Mariuse, daca facem tunelul pe sub Dunare cu aceleasi standarde de calitate vom ajunge cu siguranta in Guinessbook.
  0
  2
  Raportează
 • postat de carmen
  Vineri, 14 August 2015 19:19
  195.32.91.***
  da cata carte iti trebuie sa iti dai seama ca este un parc facut in graba ....toate de desfac ...mai da toate ...oare ne cred asa de tampiti ...sa plateasca domnii de primarie da din buzunarul lor ...si atunci sa ii vezi ca sunt atenti
  0
  14
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Vineri, 14 August 2015 18:45
  78.96.253.***
  Am trecut prin acest parc, in trecere, si constructor fiind, pe multe strazi din oras mi-am lasat amprenta, inclusiv pavimente,ca acelea aratate mai sus.Pai acolo este bataie de joc,inainte de a monta dale, pavele si alte cele de neamul asta, trebuie sa compactezi bine stratul suport, sa-l aduci la cota din proiect, planitatea perfecta, ca atunci cand pavatorul aseaza stratul de nisip, cu dreptarul in mana, pavelele sa fie aliniate perfect, planitate ireprosabile, imbinare la fel.Or, asa cum se vede din reportaj, pamantul s-a imprastiat aiurea cu lopata, dupa care a venit muncitorul necalificat, ca aia nu-i treaba de calificat, si a plantat paveaua la ochio metru.Ca ulterior s-a intervenit pe anumite portiuni pentru conducte, vedeti alta bataie de joc, poate chiar din proiectare, proiecte facute cu dosul, de proiectanti de apartament, de care m-am lovit in viata mea de constructor, ca trebuia sa gandim in timpul executiei, asa era, si, probabil, a ramas impamantenit ca proiectantul sa nu plateasca pentru omisiunile sale.Chiar si asa, refacerea pavimentullui dupa interventie, constituie comanda suplimentara, NCS, bani suplimentari, construtorul fiind obligat sa refaca in bune conditii pavajul, nu asa cum se vede.

  Concluzionand,lucrarea a fost facuta cu oameni necalificati in domeniu, pavatorii au pierit, necalificatii le-au luat locul.Lucrarea nu a fost supervizata pe timpul executiei de un cadru calificat, maistru, inginer, si daca au fost i-au durut la basca.Si mai grav, beneficiarul, Primaria Galati, cu toate ca are diriginti de santier, au lipsit pe timpul executiei, si...., mult mai grav, la receptia la terminarea lucrarilor, au acceptat si semnat situatiile de lucrari pentru lucru prost facut.

  Asta se intampla in orasul Galati la toate lucrarile de constructii.Cand mergi din urma constructorilor, a doua zi dupa receptie, poti umple un ceaslov de-a lui Creanga cu obiectiuni privind calitatea.Si totusi, banii se platesc pentru lucrari prost facute, termenele de garantie nu se respecta, se cheltuiesc din nou bani pentru refacere fara ca nimeni sa fie tras la raspundere.

  As dori sa citeasca aceste comentarii si primarul asta, un necalificat, un neavenit pe fotoliul pe care-i ocupa de trei ani, in bataie de joc, ca in acest timp Galatiul a ajuns plin de gropi dupa lucarari de constructii platite din banii contribuabilior.

  Uite ca nu-mi vine sa inchei, de ce dupa asfaltarea pe trotuarul dinspre Agentia de Voiaj CFR, nu s-au inchis porii cu nisip amestecat cu bitum, acel split care face parte din tehnologie, marin viata asfaltului?Sunt convins ca situatia de lucrari a fost acceptata la plata in totalitate, acel material care nu a fost folosit, a fost iincasat hoteste de Ecosal.Din banii contribuabilior.

  Ei, dom Primar, cine trebuia sa verifice, daca nu cele doua doamne de la Primarie pe care le-am vazut pe lucrare in acele zile, si de ce n-au facut-o?Dar tu nu dai socoteala, infatuatule.Ce ti-as imputa tie, aceasta stare de marlan in care te afisezi in fata celor care te-au ales!

  Ai rabdare, o sa platesti toata bataia asta de joc.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 14 August 2015 15:27
  86.127.158.***
  Sa mearga Stan sa-si plimbe copiii prin parcul asta, de asemenea si vice-primarul sa-si verifice lista cu cotizatiile de partid pe care le-a adunat si sa stea la o masuta din acest jalnic parc iar alaturi de ei, consilierii si directorasii din primarie doar sunt destule banci libere pe care nu le-a ocupat nimeni, niciodata de la marea renovare. Cine dracu' sa mearga pina la capatul orasului sa se plimbe intr-un astfel de loc care numai a parc nu seamana?
  1
  10
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Vineri, 14 August 2015 13:15
  5.13.199.***
  Lasati vrajeala cu eforturile sustinute fiindca ati ales sa faceti un parc pentru care oricum s-au cheltuit prea multi bani fata de cum arata intr-o zona moarta a orasului. E o mostra de investitie inutila sau bani cheltuiti aiurea de actuala administratie a orasului. N-ati fost in stare sa reabilitati surparile de pe Faleza Dunarii,locul simbol al orasului unde toti cei care viziteaza urbea vin sa admire peisajul,nu sunteti in stare sa desfiintati pontonul care obtureaza vederea, sa adunati cosmeliile parasite,sa stopati poluarea fonica de prost gust dar va plangeti de un parc pe care prea putini galateni il frecventeaza. Chiar nu va duce capul ala deloc sa incercati macar sa rezolvati problemele mult prea vizibile ale orasului ?
  1
  19
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 14 August 2015 12:53
  5.13.245.***
  marta
  acele dale au fost puse ca sa fie ,sa nu zic ca dupa ce s-a dat in folosinta au fost sapate santuri si sparte anumte portiuni pentru transee(pentru conductele de irigat ca se uscase tot in parc ) ca asa se face la noi .
  0
  15
  Raportează
 • postat de marta
  Vineri, 14 August 2015 12:47
  78.96.59.***
  acest parc a fost partial terminat, s-a dat in folosinta inainte de a fi finalizat, partea din stinga era neterminata si asa a ramas, apoi se vad lucrarile de mintuiala, ar trebui trasi la raspundere cei care au facut lucrarile, nu se poate dupa nici doi ani sa arate asa, poate si oamenii sunt necivilizati dar si acele dale a fost puse prost.
  0
  15
  Raportează
 • postat de luke
  Vineri, 14 August 2015 12:08
  89.137.225.***
  Parcul Rizer=parcul tzaranilor si a galatenilor prosti...asa au fost invatati....si nu numai Rizer... GALATI=ORASUL COCALARILOR SI AL MARLANILOR..,, va meritati soarta...
  8
  8
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 14 August 2015 12:04
  5.13.245.***
  As dori sa o contrazic pe doamna Emanuela Turcu in legatura cu "Parcul Rizer se află în program zilnic de salubrizare şi întreţinere. Primăria municipiului Galaţi face eforturi susţine pentru a-l menţine în condiţii optime." Salubrizarea se face, nu am ce spune decat ca cosurile sunt goale, daa dat cu matura nu prea , daca lasi intr-o zi la banca 5 bani ii gasesti a doua zi tot acolo , ceea ce cred ca cei de la salubrizare sunt oameni cu frica Lu'Dumnezeu , cu nimic altceva . Toalete ecologice sunt un focar de infectie si in tot parcu exista numai doua , daca mai sunt eu nu le-am vazut , numai cu niste plamani foarte mari poti sa iti faci nevoiele acolo . Acele dale sparte si scoase sunt de cand au deschis parcu , deci doamna Turcu nu mai vorbiti veniti sa vedeti care este treaba in parc . Apropo eu frecventez parcu de vreo 2 ani si aceleasi probleme au fost mereu , pe langa ca ati luat bani pt terminarea proiectului in sine a parcului Rizer sa terminati gradina publica unde au disparut niste bani fara "sa stie" nimeni . Rusine sa va fie duceti orasul asta de rapa
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.