Fundaţia "Familia", sprijinită de DAMEN - Primele reparaţii, după aproape două decenii

Fundaţia "Familia", sprijinită de DAMEN - Primele reparaţii, după aproape două decenii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cei 50 de copii de la centrul de zi al Fundaţiei „Familia” păşesc fericiţi pragul instituţiei care le-a devenit o a doua casă. Acum, copiii au un motiv în plus să-şi petreacă timpul aici, pentru că le este asigurat confortul de care au mare nevoie. Datorită sprijinului oferit de Şantierul Naval DAMEN din Galaţi, sala de mese, baia, bucătăria şi sala pentru activităţile creative poartă „haine noi”.

Clădirile, nereparate de la înfiinţare

„De foarte mulţi ani, DAMEN este alături de fundaţia noastră şi ne sprijină. Pe lângă faptul că ne-au ajutat să organizăm excursii pentru copiii de la centrul de zi, pentru cei de la adăpostul pentru victimele violenţei în familie şi trimit în fiecare an cadouri de sărbători, de doi ani investesc în bugetul fundaţiei. Cu sumele care au fost virate către centrul de zi am reuşit să schimbăm mobilierul de la bucătărie, am pus gresie la intrare şi gresie în bucătărie, am văruit, am făcut o sală de mese mai veselă, s-a lucrat la tot ce înseamnă bazine de apă şi chiuvete pentru copii şi multe alte lucruri. La centrul de zi nu s-a mai făcut reparaţie de la înfiinţare, adică de 16-17 ani. Tot cu ajutorul oferit de DAMEN, anul trecut am făcut reparaţie în proporţie de 90 la sută la adăpost, unde, din 2003, tot de la înfiinţare, nu se schimbase nimic”, ne-a declarat Mariana Robea, directorul Fundaţiei „Familia”.
În scurt timp, reparaţiile de la centrul de zi pentru copii vor fi finalizate în proporţie de 90 la sută. Însă mai e nevoie de bani pentru pentru refacerea faţadei şi a terenului de sport. „Fundaţia atrage fonduri europene, însă acestea sunt destinate activităţilor sociale, dar nu pentru reparaţii şi amenajări. Tocmai de aceea, ne este foarte greu să modernizăm centrul şi adăpostul. Până la urmă, ajutorul de la DAMEN este o mană cerească pentru comunitate”, ne-a spus directorul executiv, Mariana Robea.

„After school social”

Fundaţia „Familia” este singurul ONG din zonă, pe raza a patru şcoli şi are grijă de preşcolari, până la copiii de clasa a VIII-a din familiile defavorizate. Micuţii radiază de fericire când ajung la centru, pentru că aici sunt aşteptaţi de angajaţii şi voluntarii care îi ajută să-şi facă temele şi organizează activităţi creative pentru aceştia. La centru, copiii primesc şi o masă caldă pe zi, de la cantina de ajutor social. „Centrul este un fel de after school social, pentru copiii din familiile defavorizate. Avem 50 de copii, asta însemnând că toate locurile sunt ocupate”, a adăugat Mariana Robea.        

Citit 1544 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 15:45

1 comentariu

 • postat de Luc
  Duminică, 11 Octombrie 2015 02:11
  212.201.44.***
  Felicitari Santierul Naval Damen Galati. Exista o singura institutie galateana cu adevarat depolitizata, unde se vede clar profitul, dar si actiunile nobile, de caritate pe care le face. Felicitari conducerii si tuturor celor ce lucreaza acolo, pentru dau intr-adevar dovada de un real profesionalism. Noi, galatenii, ar trebui sa fim cu totii mandri ca avem o asemenea firma in orasul nostru.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.