Împrumuturi, tratamente gratuite şi excursii pentru pensionari, la CARP Galaţi

Împrumuturi, tratamente gratuite şi excursii pentru pensionari, la CARP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pensiile mici şi facilităţile insuficiente oferite de stat sunt cele mai mari probleme ale pensionarilor. Tocmai de aceea, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Galaţi le oferă vârstnicilor unele servicii subvenţionate, care îi ajută să trăiască cu mai puţine griji.

Împrumuturi de la 10.000 la 15.000 lei

Membrii buni platnici ai asociaţiei pot primi de patru ori împrumuturi de la 10.000 la 15.000 lei. Acelaşi împrumut poate fi luat şi de membrii nou înscrişi sau de rău-platnici, însă doar de trei ori. Pe toată durata derulării împrumutului, dobânda va fi fixă, fără comisioane sau alte taxe. Asociaţia oferă flexibilitate în stabilirea termenului de rambursare în una, până la 24 de rate lunare, egale şi succesive. Un alt avantaj este că, în cazul achitării anticipate, dobânda recalculată se restituie titularilor, iar sumele achitate, soldul fondului social şi al împrumutului pot fi verificate în orice moment.

Decontări pentru zeci de facilităţi

În raport cu vechimea minimă împlinită de la data înscrierii, membrii asociaţiei primesc şi ajutor de deces. Totodată, persoanele aflate în dificultate sunt susţinute cu ajutoare nerambursabile. Asociaţia CARP oferă decontarea unei cote-părţi privind biletele de tratament balnear, de odihnă sau în cabinetele de fizioterapie. Casa organizează şi excursii în ţară cu membrii săi, subvenţionate până la 25 la sută. Membrii CARP care au o vechime de minimum trei ani în asociaţie pot beneficia de o cotă parte din costul unei lucrări dentare, din costul cristalinului şi al protezei auditive. Pe lângă asta, consultaţiile la fizioterapie sunt gratuite, iar tratamentul la cabinetele medicale proprii şi la cabinetele medicale private este gratuit sau cu tarife reduse.
Preţuri rezonabile le sunt oferite membrilor şi la frizerie: doar cinci lei pentru bărbaţi şi şapte lei pentru femei. Pensionarii din asociaţie pot beneficia şi de tarife reduse la cizmărie. Bineînţeles, aceştia primesc şi bilete gratuite sau cu preţ redus la spectacolele teatrelor gălăţene, la vizitarea Grădinii Botanice, la jocuri de şah, table, rummy la clubul Casei, acces în bibliotecă şi cursuri de limbi străine.        

Citit 6609 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.