RECUNOAŞTERE pentru persoanele cu dizabilităţi - Vasile Cristea a devenit Cetăţean de Onoare al Galaţiului

RECUNOAŞTERE pentru persoanele cu dizabilităţi - Vasile Cristea a devenit Cetăţean de Onoare al Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La ceremonia care a avut loc pe 16 decembrie, Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi a primit premiul municipiului Galaţi pentru îndelungata activitate în domeniul social, iar preşedintele asociaţiei, Vasile Cristea, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi.

În februarie 1992, un grup de 21 persoane cu handicap au înfiinţat Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi. Asociaţia a urmărit integrarea persoanelor cu handicap în societate, prin acţiuni, activităţi şi proiecte sportive, sociale, culturale, proiecte care s-au concretizat prin organizarea a 23 competiţii sportive „Cupa Danubius”. La fiecare ediţie au participat, în medie, 100 persoane din Satu-Mare, Arad, Cluj, Timişoara, Lugoj, Turda, Zalău, Braşov, Miercurea Ciuc, Bucureşti, Constanţa, Vaslui, Tulcea.

De fiecare dată, competiţia a fost un succes nu numai datorită numărului de participanţi şi rezultatelor sportive obţinute, ci şi datorită oferirii posibilităţilor de socializare şi de integrare în societate a competitorilor. Doar cei afectaţi de astfel de deficienţe ştiu cât de greu este pentru o persoană cu handicap să se integreze în societate.

Ziua Persoanelor cu Handicap, marcată la Galaţi

Asociaţia “Sporting Club” Galaţi organizează anual, pe 3 decembrie, “Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap”. “Înfiinţarea şi dezvoltarea serviciilor de kinetoterapie, consiliere psihologică, consiliere juridică, masaj, îngrijire la domiciliu, terapie ocupaţională au fost apreciate şi frecventate de persoanele cu handicap care s-au înscris în asociaţia noastră. Pentru sprijinul, încurajarea şi tot ce înseamnă ajutor oferite de-a lungul anilor, vă mulţumim tuturor şi sperăm în continuare în parteneriate viabile şi oportune”, a precizat Vasile Cristea.

Foto Remus Basalic

Citit 2482 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.