CENTRU DE ÎNGRIJIRE pentru bolnavii de ALZHEIMER înfiinţat la Galaţi

CENTRU DE ÎNGRIJIRE pentru bolnavii de ALZHEIMER înfiinţat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Bătrânii care suferă de Alzheimer vor avea şansa să primească îngrijiri de specialitate în centrul construit la Galaţi. Primăria municipiului Galaţi a finalizat marţi, 12 ianuarie, un nou proiect cu finanţare europeană nerambursabilă, în domeniul serviciilor sociale. Centrul medico-social este destinat persoanelor bolnave de Alzheimer, demenţă sau alte boli asociate ale acestei afecţiuni şi are o capacitate de 30 de locuri. Centrul oferă servicii de îngrijire în regim rezidenţial constând în recuperare şi reabilitare prin terapie ocupaţională.

Valoarea proiectului s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de lei, din care 2,82 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.

Noua instituţie va funcţiona în incinta Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi, prin extinderea corpului de clădire existent (corpul B, strada. Domnească, nr. 160).

Noul spaţiu este dotat cu sală de mese, sală de terapie ocupaţională, 15 camere cu câte două paturi, cabinet medic, cabinet asistente, cameră infirmiere şi grup sanitar personal. Accesul la etaj sa va putea face pe două căi: o scară în două rampe şi o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Foto, de la inaugurare

Prin acest proiect iniţiatorii îşi doresc dezvoltarea reţelei furnizorilor de servicii socio-medicale, creşterea accesului la aceste servicii, precum şi creşterea standardelor de calitate. Durata de implementare a acestui proiect a fost de 43 de luni.

În cadrul centrului nou-înfiinţat, serviciile oferite beneficiarilor sunt orientate spre promovarea autonomiei persoanelor bolnave, cu dependenţă ridicată de îngrijire socio-medicală sau aflaţi în stadiul terminal al maladiei, întrucât acestea necesită supraveghere permanentă şi îngrijire într-un cadru instituţionalizat.

Citit 17458 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.