Centrul KIDS de recuperare pentru copiii bolnavi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul Local Galaţi va investi bani într-un centru de recuperare a copiilor care suferă de paralizii cerebrale secundare sau distrofii musculare *

Centrul multifuncţional de recuperare KIDS a intrat în atenţia Consiliului Local, aleşii alocând fonduri pentru el. Centrul se află pe strada Constructorilor nr. 29, la etajul întâi al unui imobil aflat în patrimoniul Primăriei.

Scopul centrului este recuperarea copiilor cu paralizii cerebrale secundare, traumatisme cranio-cerebrale, paralizii periferice, malformaţii congenitale, distrofii musculare, scolioze congenitale, sechele post traumatice neuro şi locomotorii, torticolis.

Aleşii locali au votat două proiecte de hotărâri care vizează acest centru. În prima fază, consilierii au stabilit suma de 58.866,48 de lei (fără TVA) drept contribuţie de la bugetul local şi au fost de acord cu alocarea resurselor financiare necesare implementării acestui proiect, în condiţiile rambursării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale. Totodată aleşii au aprobat un proiect de modernizare şi extindere a Centrului multifuncţional de recuperare Kids pentru anul 2009, astfel încât micii pacienţi să beneficieze de condiţii mai bune de tratament.

Potrivit proiectului, la parter vor funcţiona sala de hidroterapie şi un bazin cu adâncime corespunzătoare vârstei pacienţilor, sala de ergoterapie, sala de kinetoterapie, cabinet de consiliere socială şi psihologică, sală de masaj şi sală de logopedie.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3.483.410 lei, sursele de finanţare fiind 98 la sută fonduri structurale şi doi la sută de la bugetul local. Proiectul ar trebui să fie realizat în 12 luni.

Citit 1945 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.