Calendarul de examene şi concursuri pentru MEDICI

Calendarul de examene şi concursuri pentru MEDICI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Sănătăţii va organiza, şi anul acesta, o serie de examene şi concursuri pentru profesioniştii din domeniul medical: medici, medici dentişti, farmacişti, chimişti, biologi şi biochimişti.

Primul examen din 2016 se va desfăşura pe data de 29 martie, pentru obţinerea titlului de medic, medic dentist, respectiv, farmacist specialist. Pe 18 mai, urmează examenul pentru obţinerea de atestate de studii complementare pentru medici, medici dentişti şi farmacişti. În a doua decadă a lunii mai, va avea loc sesiunea de înscrieri pentru a doua specialitate, în regim cu taxă, pentru medici, medici dentişti şi farmacişti specialişti.

La începutul verii, pe 7 iunie, se va desfăşura examenul de obţinere a gradului de specialist, respectiv, principal pentru biologi, biochimişti şi chimişti. Pe 21 iunie, va urma examenul pentru obţinerea gradului de primar pentru medici, medici dentişti şi farmacişti.

Examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist anestezie şi terapie intensivă şi a diplomei EDA va avea loc pe 24 septembrie. Pe 19 octombrie, va urma sesiunea de examen de obţinere a titlului de medic, medic dentist respectiv farmacist specialist.

Prima decadă a lunii noiembrie va aduce o sesiune de înscrieri pentru a doua specialitate, în regim cu taxă, pentru medici, medici dentişti şi farmacişti specialişti. Pe 9 noiembrie, va avea loc examenul pentru obţinerea de atestate de studii complementare pentru medici, medici dentişti şi farmacişti.  În a doua sau a treia duminică din noiembrie, în funcţie de data alegerilor parlamentare, va fi organizat concursul de intrare în rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

Citit 2307 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 07:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.