RADARELE au şomat pe drumurile îngheţate! Zeci de şoferi au fost AMENDAŢI pentru centuri şi depăşiri haotice

RADARELE au şomat pe drumurile îngheţate! Zeci de şoferi au fost AMENDAŢI pentru centuri şi depăşiri haotice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şoselele acoperite cu gheaţă şi zăpadă i-au descurajat considerabil pe şoferi să mai calce pedala de acceleraţie în ultima săptămână, însă nu puţini au fost cei care au picat în capcana filtrelor de poliţie din cauză că nu s-au asigurat suficient când au plecat la drum. 466 de participanţi la trafic, majoritatea şoferi, au devenit titulari ai unor procese verbale de contravenţie după ce agenţii de Circulaţie au constat că aceştia cu respectau diferite norme obligatorii în trafic. Cei mai mulţi au picat la testul centurii de siguranţă, 73 de persoane fiind amendate pentru că nu o purtau. Acestora li s-au alăturat 12 şoferi care au depăşit riscant, precum şi alţi 22 care nu au dat prioritate pe trecerile de pietoni.

"Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate pentru lipsa documentelor, în 47 de cazuri, în şase situaţii de folosire incorectă a luminilor de drum, în şapte cazuri de folosire a telefonului mobil în timpul condusului, dar şi pentru trei conducători auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor STOP", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în ultima săptămână se ridică la aproape 95.000 de lei, însă pentru 62 de şoferi sancţiunea bănească este doar o parte a problemei, acestora fiindu-le reţinute şi permisele de conducere. Într-o situaţie mai gravă se află patru conducători auto care sunt cercetaţi penal. Unul a condus fără permis, doi s-au urcat la volan deşi erau băuţi, iar un altul a refuzat să sufle în fiolă.

Citit 1554 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.