Un caz mai puţin obişnuit a ieşit la iveală într-o localitatea gălăţeană: Trei generaţii - FĂRĂ ACTE de identitate!

Un caz mai puţin obişnuit a ieşit la iveală într-o localitatea gălăţeană: Trei generaţii - FĂRĂ ACTE de identitate!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* O tânără mamă nu-şi poate înregistra bebeluşul, pentru că nici ea, nici mama ei nu au buletine


Un caz mai puţin obişnuit a ieşit la iveală în localitatea gălăţeană Târgu Bujor. Trei persoane nu au niciun act care să le ateste existenţa. Totul a ieşit la iveală după ce o tânără de 18 ani a născut la maternitatea din Târgu Bujor. Nou născutul, o fetiţă, a primit numele de Dorina Maria, dar mama ei, Raluca, a constatat că nu are cum să îi facă certificat de naştere, pentru că ea nu are niciun act.

Şi cum Raluca nu este căsătorită cu tatăl fetiţei, situaţia s-a complicat şi mai mult. Poate că tânăra şi-ar fi făcut mai uşor acte, dacă mama ei, Larisa Olteanu, de 48 de ani, ar fi avut măcar ea un act de identitate. Femeia, care a venit din Republica Moldova în urmă cu mai bine de 20 de ani, povesteşte că are un paşaport, dar care a expirat de foarte mult timp. Şi, uite-aşa, trei generaţii există fizic, dar nu şi legal.

"Tatăl fetei nu avea decât livretul militar. Mi s-a dat un certificat constatator, dar nu i-au făcut fetei certificat de naştere. Am fost pe la Tribunal, dar nu am rezolvat problema. Eu ar trebui să mă întorc în Republica Moldova, să îmi fac acolo acte. Dar nu am cum să mă duc că îmi vor pune interdicţie", povesteşte Larisa Olteanu.

Dacă Larisa Olteanu nu îşi rezolvă problema cu actele, nici Raluca nu poate să obţină certificat de naştere, respectiv, buletin, pentru a-şi înregistra ulterior fiica.

Povestea a ajuns şi la urechile edilului din Târgu Bujor, care a demarat imediat procedurile pentru a le ajuta pe cele trei persoane. "Tatăl micuţei a venit la mine, după ce a văzut că la Starea Civilă nu poate rezolva problema. El recunoaşte copilul, dar nu este suficient. Cel mai probabil va trebui să se apeleze la instanţa de judecată, pentru o recunoaştere tardivă. Noi, cei de la primărie, îi vom sprijini şi cu bani dacă este nevoie, astfel încât să îi putem face copilului certificat de naştere", ne-a explicat primarul Laurenţiu Gîdei.

Raluca a fost şi la şcoală, dar toate cursurile făcute de ea nu sunt recunoscute tocmai pentru că nu are acte. Acest lucru o ambiţionează şi mai tare pe tânăra mamă, care îşi doreşte ca fiica ei să nu treacă prin aceeaşi situaţie.

Citit 1898 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2016 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.