Valul de IMIGRANȚI atinge România. Când vor ajunge refugiaţii la Galaţi

Valul de IMIGRANȚI atinge România. Când vor ajunge refugiaţii la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În mai puţin de două săptămâni, un prim lot de refugiaţi din Orientul Mijlociu va ajunge în România şi va fi repartizat în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil de la Galaţi. Conform informaţilor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări, este vorba de 11 persoane ce vor fi repartizate în centrul de la noi, pentru a fi incluse în procedura de acordare a azilului, data la care străinii vor poposi la Galaţi fiind, cel mai probabil, 3 martie. Centrul în care aceştia urmează să fie înregimentaţi are o capacitate de 250 de locuri. 

„Detaliile exacte le vom ştii în momentul în care statul respectiv (Grecia sau Italia - n.r.) va face transferul. Procedura este că noi trimitem nişte cereri de intenţie către Grecia şi Italia, în funcţie de câte persoane putem noi procesa, iar ei decid câţi trimit”, a explicat Ermina Mihai, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului General pentru Imigrări, citată de Mediafax.

Aceasta este doar o mică parte din cota care ar trebui absorbită de România, care ar urma ca în 2016 şi 2017 să primească, pe teritoriul său, peste 4.000 de refugiaţi. Cifra este una foarte mare comparativ cu posibilităţile de cazare din cele şase centre existente în România în momentul de faţă, a căror capacitate nu depăşeşte 1.500 de locuri.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a existat intenţia de a construi trei noi centre pe foste locaţii ale Jandarmeriei din judeţele Satu Mare, Gorj şi Argeş, dar proiectul a fost deocamdată abandonat din cauza opoziţiilor întâmpinate pe plan local.

Citit 6990 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2016 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.