APA DE BĂUT a gălăţenilor, numai bună de aruncat la GUNOI. La robinetele oamenilor curge mizerie! (FOTO)
Foto: Foto Corina Dobre

APA DE BĂUT a gălăţenilor, numai bună de aruncat la GUNOI. La robinetele oamenilor curge mizerie! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)


La nici trei luni după ce „Viaţa liberă” a arătat cât de mizerabile sunt filtrele de apă rece ale unor familii care locuiesc în blocul SD3A, pe Siderurgiştilor, pline de nămol, rugină şi impurităţi, un gălăţean ne-a demonstrat că acela nu a fost doar un caz particular. Tot în cartierul I.C. Frimu, dar pe strada Basarabiei, de această dată, apa „potabilă” a oamenilor este aproape neagră, de multe ori, şi, evident, nu poate fi folosită la nimic. Jenică Ciofu, care locuieşte la blocul I6A, pe strada Basarabiei, ne-a vizitat, vineri, la redacţie pentru a ne arăta cum arată filtrele de apă ale sale, dar şi cât de mizerabilă este apa potabilă, care i-a curs joi, timp de aproximativ cinci ore, la robinet (vezi foto). „Ne omoară ăştia, doamnă”, ne-a spus, extrem de supărat, bărbatul, făcând referire la societatea Apă Canal, operatorul de apă rece şi canalizare din judeţul Galaţi.

CITEȘTE ȘI: Gălăţenii ACUZĂ APĂ CANAL că le DISTRUGE sănătatea

„De mai mult timp ni se întâmplă asta, nu suntem nicidecum la prima păţanie de acest fel. Aseară (joi n.r.), a curs continuu mâl pe conducta lor. Am tot lăsat apa să curgă, în speranţa că îşi va reveni, dar de unde? Nu pot beneficia de apă rece, dar plătesc pentru ea, că o las să curgă, aştept să primim o apă aşa cum se cuvinte. Este bătaie de joc ce fac oamenii ăştia cu noi. Banii ştiu să ni-i ia, dar de reţele şi servicii de calitate nu ştiu să se îngrijească”, a acuzat gălăţeanul, care ne-a spus totodată că nu-şi permite să păstreze filtrele de apă în funcţiune mai mult de o săptămână, din cauza mizeriei adunate de pe conductele Apă Canal.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii operatorului de apă rece şi canalizare au promis că vor merge la blocul amintit pentru a preleva probe. Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal, ne-a declarat că în zonă s-au produs, în cursul lunii februarie, mai multe avarii majore şi este posibil ca aceasta să fie una dintre cauze.

Ulterior, Jenică Ciofu ne-a confirmat că, la sesizarea „Vieţii libere”, o echipă a societăţii a mers să facă verificări. Gălăţenii care se confruntă cu astfel de probleme nu trebuie să ezite să anunţe neregulile la Dispeceratul Apă Canal, la numărul de telefon 0236/463294.

Luni, 29 februarie, sute de gălăţeni rămân FĂRĂ APĂ RECE. AFLĂ când și dacă te numeri printre cei afectați

Citit 8736 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2016 00:28

6 comentarii

 • postat de Djvali
  Luni, 29 Februarie 2016 23:21
  5.13.220.***
  Eu locuiesc la M3a pe siderurgistilor ,mai tot timpul apa vine cu impurități uneori ieși din cada mai murdar decât intri . Și ăsta foarte des .
  0
  1
  Raportează
 • postat de DNA
  Luni, 29 Februarie 2016 19:10
  5.13.248.***
  Primăria își face ea culcuș cald pe vreo 12 mil de euro cu firma penală Tancrad, se aude că DNA București a intrat pe fir...vis-a-vis de relația asta așa apropiată dintre cele doua entități...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Alin
  Luni, 29 Februarie 2016 18:35
  5.13.224.***
  Eu stau la casa .Apa de baut trebuie sa cumpar din supermarket.pe bazinul de W.C se decanteaza foarte mult nisip din apa. vara avand gradina trebuie sa ud ,bineinteles imi vine factura enorma si pentru canalizarea care nu am acces .O bateie de joc! in viitorul apropiat intentionez sa vand tot si sa imi mut familia in alta tara . Suntem SCLAVII politicienilor aici!
  0
  4
  Raportează
 • postat de apa si malul de la Primaria Galati
  Luni, 29 Februarie 2016 12:37
  5.13.213.***
  Locuiesc si eu in zona I.F.R din cart.Aurel Vlaicu si nu e prima data cand in loc de apa curge mal la robinete . Faza tare a fost cand anul trecut in vara parca au fost 3 luni de seeta , fara nici o picatura de ploaie . Apa-Canal bineinteles ne-a taxat la facturica banii pentru apa meteorica.Oare e corect ca sa platim mal in loc de apa si sa platim apa meteorica care n-a existat ?? Alooo primaria...d-nule Primar ales de noi !! Ne auziti ?? Schimbati incompetentii si betivii aia de la Apa-Canal !
  0
  16
  Raportează
 • postat de v
  Luni, 29 Februarie 2016 08:16
  213.218.53.***
  Daca nu ma insel Niculae (si cu Ciumi) au pastorit lucrarile ISPA pentru apa si canalizare :)... Iar acum mai are si tupeul sa candideze - ce gluma buna !
  2
  23
  Raportează
 • postat de Gogonel
  Luni, 29 Februarie 2016 07:46
  113.164.16.***
  Trebuia sa va adresati protectiei consumatorului.
  Apa-Canal uzeaza de monopolul care il are pe piata si ofera servicii mizerabile la un pret exorbitant. Vor trebui obligati sa puna niste clauze in contracte ca in astfel de cazuri pupolatia nu numai sa nu plateasca apa dar sa beneficieze de despagubiri pentru punerea in pericol a sanatatii cat si plata filtrelor.
  Primaria nu are nici un punct de vedere?
  0
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.