Presa, apa şi deputatul

Presa, apa şi deputatul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Democrat-liberalul Mihail Boldea a sesizat Prefectura, Direcţia de Sănătate Publică şi Agenţia Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunitare în legătură cu sistarea apei reci la blocurile cu datornici * Parlamentarul şi-a pus banii la bătaie pentru schimbarea ţevilor la H2 *

După ce "Viaţa liberă" a scris în repetate rânduri despre situaţia aberantă prin care trec gălăţenii siliţi să trăiască precum în Sahara, fără apă, iată o primă reacţie.

Deputatul PD-L Mihai Boldea a sesizat Prefectura – ca reprezentat al Guvernului -,  Agenţia Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunitare, şi Direcţia de Sănătate Publică în legătură cu măsura Apă Canal de a sista furnizarea apei reci pe timpul zilei la blocurile care au datornici. Deputatul este revoltat că în plină pandemie de gripă porcină, când elementarul spălat al mâinilor are o importanţă vitală, 50.000 de gălăţeni nu au apă.

„Aştept să văd cum instituţiile sesizate reacţionează la această problemă socială fără precedent. Apa a fost întreruptă la blocurile în care subsolurile sunt pline de apă şi de dejecţii. Primăria trebuia să schimbe ţevile. În momentul de faţă, jumătate din cei 50.000 de oameni care nu beneficiază de apă au facturile achitate la zi. Care este unitatea de măsură pentru această sancţiune?”

„Am luat legătura cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi mi-au comunicat că există sesizări de la cetăţenii Galaţiului că apa furnizată noaptea este improprie consumului, e neagră. Fac apel către reprezentanţii Primăriei şi CL să se trezească. Conducerea Apă- Canal să nu se creadă în Şantierul Naval!”, a declarat Boldea.

260 milioane de lei

Deşi susţine că nu se laudă, deputatul PD-L Mihai Boldea a prezentat ieri „investiţiile” pe care le-a făcut în colegiul său. Deputatul a plătit o sută de milioane de lei vechi pentru înlocuirea ţevilor de la subsolul blocului H2 din Micro 40 şi a pregătit încă o sută de milioane pentru finalizarea lucrărilor. Boldea susţine că a donat un sistem de supraveghere interior şi exterior Secţiei 4 de Poliţie.

„Din banii mei personali, la blocul H2 Micro 40, schimb eu ţevile, pentru că nu mai pot trăi oamenii în acele condiţii. Ca să nu mai existe discuţii că poliţiştii exercită violenţe sau presiuni asupra cetăţenilor, au fost montate patru camere video la Secţia 4. În ţările civilizate o persoană e filmată pe tot traseul până la secţia de poliţie şi chiar în arest”, a declarat Boldea.

Întrebat cât l-a costat donaţia, deputatul a precizat că „s-a descurcat cu nişte prieteni” şi că valoarea sistemului se ridică la 60 de milioane de lei vechi.

Citit 806 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.