Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pe 20 martie, dată cunoscută la nivel mondial drept Ziua Internaţională a Fericirii, elevii de la CNVA şi-au propus să-i facă pe gălăţeni să zâmbească.

Cristina Basalic, Andreea Agache şi Alexandra Ciobotaru sunt cele care au pus bazele proiectului "Zâmbeşte", în 2014 având loc prima ediţie, când gălăţenii au fost invitaţi să-şi scrie neliniştile pe un balon, pentru ca mai apoi, spărgându-l, să conştientizeze că ele nu reprezintă, de fapt, decât etapele ce construiesc omul.

Proiectul a avut impactul dorit încă de la prima ediţie, de aceea s-a dorit organizarea acestuia şi în 2015, în cadrul Shopping City Galaţi, când picăturile de ploaie ale lunii martie au acompaniat, în mod paradoxal, atitudinea pozitivă adoptată de gălăţeni la vederea simfoniei de culori date de baloanele cu heliu şi bomboanele de ciocolată.

Cum este şi firesc, proiectul a devenit şi mai "zâmbăreţ" de la o ediţie la alta: echipa de organizare s-a lărgit, numărul celor care au facilitat răspândirea fericirii a crescut considerabil, astfel că anul acesta am reuşit să îmbinăm armonios ideile considerate deja tradiţionale şi să aducem, în acelaşi timp, altele noi. Gălăţenilor nu li s-a pretins decât un simplu şi scurt moment de reflecţie asupra motivelor care i-ar face să zâmbească. Fie că li s-a cerut să răspundă la întrebarea "ce vă face fericit?", fie să mulţumească unei persoane dragi, iar momentul a fost imortalizat de un fotograf (pozele se regăsesc pe pagina de Facebook a Asociaţiei Education&Support Sphere, fie să lipească un post-it cu un mesaj frumos pe spatele unei persoane necunoscute.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul sponsorului principal, Damen Shipyards Galaţi, şi al fondurilor obţinute în urma Semimaratonului organizat în luna septembrie a anului 2015 în Galaţi.

Citit 942 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.