Zilele Basarabiei la Galaţi

Zilele Basarabiei la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni „Ştefan cel Mare şi Sfânt“ din Galaţi, subordonat Ligii Studenţilor, a organizat, la sfârşitul săptămânii, în Campusul Al. I Cuza, Festivalul “Zilele Basarabiei“, manifestare aşteptată de tineri şi ajunsă deja la cea de-a XV-a ediţie. Pe lângă meciurile de volei sau ping-pong, studenţii au participat la serate culturale, proiecţii de film sau Petrecerea basarabenilor. Ca în fiecare an, pe treptele Universităţii "Dunărea de Jos", moldoveni au improvizat un flashmob inedit, apoi au împodobit scările cu un tricolor imens şi s-au prins într-o horă, promovând ideea Unirii.

În weekend, expoziţie cu degustare de mâncăruri moldoveneşti

Sâmbătă, cine a trecut prin zona campusului a gustat din bucatele tradiţionale moldoveneşti, pregătite, sub egida "Basarabia culinară”. Sarmalele, ardeii umpluţi, mămăliga cu brânză şi smântână, plăcintele sau clătitele au fost printre cele mai căutate, la fel şi vinul şi cogniac-ul aduse din Basarabia. Dacă acestea au fost specialităţile fetelor, băieţii au pregătit pe loc, în faţa căminului B, tochitura şi ciolanul cu fasole. Fetele s-au îmbrăcat apoi în costume populare şi au dansat, iniţiindu-i pe ceilalţi colegi în tainele horelor.

Deepcentral între cămine

Ultima zi a festivalului, duminică, a rămas în mintea petrecăreţilor drept una incendiară. Deepcentral a concertat în spaţiul dintre căminele A şi B, iar după spectacolul ce a reunit peste 1.000 de studenţi a urmat un show de lasere. Practic, timp de aproximativ trei ore, tinerii au fredonat, alături de solistul trupei, cele mai noi hituri şi au dansat pe ritmuri de house şi pop.

Citit 1307 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.