Telefonie doar cu buletinul - Care vor fi reglementările legii cartelor prepay

Telefonie doar cu buletinul - Care vor fi reglementările legii cartelor prepay
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Legea privind modul în care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioadă de implementare, astfel încât deţinătorii să aibă timp să îţi declare identitatea, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan, care a precizat că va depune toate eforturile ca această lege să fie cât mai repede dezbătută public.

"Legea o să aibă o perioadă de reglementare, un timp de implementare, de şase luni să spunem. Apoi o să aibă un timp de declarare. Dacă ai cartelă, o să ai un timp să-ţi declari identitatea. Ar fi normal să se dea o perioadă rezonabilă de înregistrare, pentru că altfel, în ultima zi de intrare în vigoare a legii o să fie cumpărate zeci de milioane de cartele şi nu are niciun efect. În momentul în care deţinătorul cartelei, într-un timp rezonabil, să zicem de trei luni, nu se va înregistra...el va primi un sms: trebuie să vii sa te înregistrezi. (Înregistrarea se va face n.r) la un operator de date cu caracter personal sau la magazinele operatorului. Reglementările tehnice or să se dea prin normele metodologice", a spus ministrul Comunicaţiilor, subliniind că, în cazul celor aflaţi în străinătate "am putea să găsim şi o formă de semnătură electronică, de identificare la distanţă".

Ministrul a explicat că în viitor, conform acestei legi, persoanele care vor dori să cumpere o cartelă vor trebui să se înregistreze cu buletin, în timp ce vânzătorii vor trebui să se autorizeze.

 

Citit 1835 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.