PARCUL NETERMINAT de lângă Şcoala Nr. 28. Praf in ochi pentru părinţii gălăţeni

PARCUL NETERMINAT de lângă Şcoala Nr. 28. Praf in ochi pentru părinţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nu am înţeles sub nicio formă ce se urmăreşte prin construcţia parţială a unora dintre spaţiile de joacă pentru copiii din oraşul Galaţi!

Vă voi relata  în cele ce urmează cazul parculeţului aflat între Şcoala Generală Nr. 28 "Mihai Eminescu" şi zona "Trei Star". Îmi aduc aminte, eram copil şi mă jucam acolo, în acel părculeţ, în care exista un leagăn numit şi "Băncuţa neagră", un balansoar şi o groapă cu nisip. Între timp, patina timpului şi-a pus amprenta asupra parcului, care dispare pe zi ce trece. Vreo 10-15 ani a stat în paragină, plin de mărăcini şi buruieni.

Brusc, anul trecut, la începutul lui noiembrie, încep să aud zgomot şi zarvă mare acolo. Părculeţul renunţa, în sfârşit, la faţă tristă şi învechită, căpăta culoare. Lucrările se efectuau frenetic, neţinând cont nici măcar de vremea nefavorabilă, incompatibilă cu lucrările specifice de turnare a covorului asfaltic moale. Cam într-o săptămână, avea să se încheie şantierul. Se turnase covoraşul, se instalaseră vreo două bănci, vreo două coşuri de gunoi şi, bineînţeles, clasicele borduri care au "consacrat" arhitectura urbanistică a acestui oraş.

Iată-ne, însă, la începutul lunii aprilie şi părculeţul nu a mai fost îmbogăţit cu alte jucării pentru cei mici. Deci, eu, ca gălăţean bun contribuabil, ce să înţeleg? În planul de reabilitare a acestui părculeţ au fost cuprinse doar fondurile pentru covorul moale, câteva băncuţe şi câteva coşuri de gunoi?

Tare mi-aş dori să înţeleg de ce ni se aruncă atâta praf în ochi de către autorităţile gălăţene, care de fapt au rolul de a administra şi gestiona fondurile provenite şi din buzunarele cetăţenilor buni contribuabili ai acestui oraş! Mi-aş dori, cumva, ca acel părculeţ să fie, totuşi, finalizat. Oare este posibil aşa ceva?


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 3631 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.