Program inedit: CONTROLOR pentru o zi, pe autobuzele TRANSURB

Program inedit: CONTROLOR pentru o zi, pe autobuzele TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În zilele de 29 şi 30 martie, am fost controlor voluntar, primul din ţară, având în vedere că programul "Controlor pentru o zi" pe mijloacele de transport Transurb a demarat la iniţiativa mea. De pornit a fost simplu, am mers, am vorbit şi au acceptat. Apoi, cu nerăbdarea caracteristică unui copil, am aşteptat zilele de lucru, care, trebuie să recunosc, au avut momente relaxante, dar şi momente în care controlorii au fost ameninţaţi sau înjuraţi. Nu de puţine ori erau înjuraţi de la distanţă, din maşinile personale.

Ce tipuri de persoane am întâlnit:

- oameni cu legitimaţii false de poliţie sau cu alte însemne ale altor instituţii româneşti, gen SRI, Guvern etc.;

- oameni cu insigne false (de jucărie) de poliţie;

- beţivii şi romii, care-s de cele mai multe ori recalcitranţi;

- tinerii care uită să capseze ori aşteaptă să capseze în faţa controlorului;

La finalul experienţei, pot spune că sunt dezamăgit de tineret, având în vedere că toţi ştiau unde mă aflu. Le-am scris pe grupurile de controlori din oraş că sunt în Regiment 11 Siret, General etc. însoţit de doi agenţi de poliţie şi i-am rugat să-şi composteze biletele, dar, ce să vezi, "captura" de tineri fără bilet a fost impresionantă, chiar şi după atenţionările mele...


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 4821 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.