Program inedit: CONTROLOR pentru o zi, pe autobuzele TRANSURB

Program inedit: CONTROLOR pentru o zi, pe autobuzele TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În zilele de 29 şi 30 martie, am fost controlor voluntar, primul din ţară, având în vedere că programul "Controlor pentru o zi" pe mijloacele de transport Transurb a demarat la iniţiativa mea. De pornit a fost simplu, am mers, am vorbit şi au acceptat. Apoi, cu nerăbdarea caracteristică unui copil, am aşteptat zilele de lucru, care, trebuie să recunosc, au avut momente relaxante, dar şi momente în care controlorii au fost ameninţaţi sau înjuraţi. Nu de puţine ori erau înjuraţi de la distanţă, din maşinile personale.

Ce tipuri de persoane am întâlnit:

- oameni cu legitimaţii false de poliţie sau cu alte însemne ale altor instituţii româneşti, gen SRI, Guvern etc.;

- oameni cu insigne false (de jucărie) de poliţie;

- beţivii şi romii, care-s de cele mai multe ori recalcitranţi;

- tinerii care uită să capseze ori aşteaptă să capseze în faţa controlorului;

La finalul experienţei, pot spune că sunt dezamăgit de tineret, având în vedere că toţi ştiau unde mă aflu. Le-am scris pe grupurile de controlori din oraş că sunt în Regiment 11 Siret, General etc. însoţit de doi agenţi de poliţie şi i-am rugat să-şi composteze biletele, dar, ce să vezi, "captura" de tineri fără bilet a fost impresionantă, chiar şi după atenţionările mele...


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 4669 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:20

6 comentarii

 • postat de Hehe
  Joi, 07 Aprilie 2016 14:42
  66.249.93.***
  Pfff, iar se baga asta in seama? Insistent individ.
  3
  11
  Raportează
 • postat de Plecat in Brasov pentru ca in Galati nu exista civilizatie!
  Miercuri, 06 Aprilie 2016 16:39
  79.114.193.***
  @Raabis Stefan Badita Nu aveau cum sa stie toti unde e controlul, avand in vedere ca nu multi citesc postarile tale pe diferite grupuri ! Majoritatea tinerilor din ziua de azi urmaresc postarile lui capatos, maruta, de pe latrine, nora pt masa ghem...etc
  Un tanar civilizat composteaza bilet sau isi ia abonament! Daca din pacate nu are bani pt asa ceva, cum se mai intampla din pacate, merge pe jos!
  Eu cred ca daca cautai mai atent gaseai si foarte multi pensionari care nu respecta abonamentul pe care il primesc gratuit!

  P.S. Am respect pt tine ca iubesti GALATIUL, ca incerci sa faci ceva concret,si nu doar vorbe pe facebook sau prin diferite comenturi!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Asta e viitoarea clasa politica?Asta e viitoarea clasa politica?
  Miercuri, 06 Aprilie 2016 15:43
  217.73.162.***
  Se vede ca ai scoala de la PSD!
  Spune-ne ceva despre CV-ul tau, locuri de munca, experienta profesionala. Dovedeste-ne ca nu bati pietroaiele toata ziua!
  8
  12
  Raportează
 • Miercuri, 06 Aprilie 2016 14:36
  89.136.231.***
  Pentru "Asta e viitoarea clasa politica?"


  postacule, ai vreo problema ca iau pensie? n-au luat ai mei, care-s morti, de aia iau eu. n-au apucat multa pensie. cat despre locatia controlorilor, am facut un grup (primul) cu 5700 de membri acum, care se anunta intre ei. Daca nu stiai, transurb sanctioneaza cu 25 de lei in 48 de ore, daca nu, se face 100 de lei la impozit si transurb nu mai incaseaza nimic, asa ca mai bine sa stie si unde-s controlorii, si nu te gandi ca mai si composteaza vreunu. Se vede ca n-ai citit tot ;) Dar comentezi... Tinerii in alte orase merg 100% gratuit. Datorita mie merg si la Galati pe o linie gratuit. Cu inca 20 de lei, mai pot cumpara pe o alta linie, asa ca e suficient momentan.
  16
  7
  Raportează
 • postat de TRANSURB
  Miercuri, 06 Aprilie 2016 09:25
  165.225.80.***
  Daca urcarea in autobuz se face DOAR pe usa din fata, atunci mare parte dintre calatori ar avea bilet, dar aceasta idee este mentionata de foarte multi ani si degeaba! Fiind multi care merg gratis, este normal sa avem autobuze la mana a patra!
  1
  33
  Raportează
 • postat de Asta e viitoarea clasa politica?
  Miercuri, 06 Aprilie 2016 08:48
  217.73.162.***
  Badita, uiti cand postai pe facebook locatia controlorilor, astfel incat prietenii tai sa poata scapa fara amenda? Las-o-n colo de treaba, acum vii si ne prostesti cu presupusele tale calitati? Cat de prosti ne crezi? Spune-mi, te rog, un lucru! Cati ani ai si ce experienta profesionala poti trece intr-un CV? Adica pe unde ai lucrat tu... Las-o pe aia ca ai studiat si ai o gramada de facultati. Pe alea le-ai facut tocmai ca sa nu te duci la munca si sa poti beneficia de pensia pe care o iei de la statul roman. Cu alte cuvinte, esti un trantor care da doar din gura!
  7
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.