APEL UMANITAR/ O fetiţă de cinci ani luptă pentru o viaţă normală. O putem ajuta!

APEL UMANITAR/ O fetiţă de cinci ani luptă pentru o viaţă normală. O putem ajuta!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Fundaţia „Inimă de copil” sprijină o fetiţă care duce o viaţă specială, plină de obstacole. La doar 5 ani, Bianca Ianculidis, o fetiţă plăpândă, cu ochii mari, ne dă o lecţie de curaj. De când s-a născut suferă de hemipareză spastică pe partea stângă, o maladie necruţătoare, care o împiedică să aibă o copilărie normală, .

Copilărie presărată cu sacrificii

„Am născut-o prematur, la şase luni şi trei săptămâni. Fratele meu murise de curând şi am făcut o hemoragie internă. Astfel, am fost nevoită să nasc prin cezariană. A fost ţinută două luni în incubator. Ulterior, când a mai crescut, am observat că era foarte slabă şi avea deficienţe la mers şi vorbit. Atunci am hotărât să mergem urgent la medic” ne-a spus Florentina Ianculidis, mama fetiţei.

Împreună cu mătuşa fetiţei, au hotărât să o ducă pe micuţă la mai mulţi medici pentru a afla un diagnostic clar. „Am fost iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, unde i-au făcut investigaţii şi au spus că se dezvoltă mai greu şi nu are nimic. După câteva luni am mers la un medic în Brăila, care ne-a spus că suferă de hemipareză spastică pe partea stângă şi de hipersalivaţie. Aşadar, ea nu putea mesteca nimic şi nu putea vorbi. Îi făceam mâncare pasată şi cam atât”, a spus, emoţionată, mama.

Peste câteva luni, au ajuns la cabinetul doctoriţei Carmen Şchiopu unde au recăpătat speranţa că fetiţa se va recupera.

„Doamna doctor ne-a dat un tratament, sigur, destul de costisitor, şi ne-a îndrumat către fundaţia „Inimă de Copil”, pentru terapie şi logopedie. Ne descurcăm mai greu cu bănuţii, dar ne mai ajută rudele. Eu sunt voluntară la biserică, de unde mai primim o farfurie de mâncare, iar soţul este şi el bolnav, recent operat. Primim, de asemenea, şi indemnizaţia de handicap a fetiţei ”, ne-a mărturisit Florentina Ianculidis.

Fundaţia „Inimă de copil”, un alt început

La „Inimă de copil”, fetiţa a început terapia Vojta, cu Cristina Anghel. Terapia Vojta este o metodă folosită pentru tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central şi ale aparatului locomotor.

„De când am ajuns la această fundaţie, fetiţa a scăpat de acea problemă cu salivaţia şi a început să mestece mâncarea. Din păcate e în continuare subnutrită, are doar 10 kg la vârsta de 5 ani. Greutatea normală la această vârstă ar fi 25 de kg. Suntem foarte fericite că a început să îşi mişte mânuţa şi să pună uneori călcâiul în pământ”, ne-a mai mărturisit mama.

„Când a venit prima dată la noi plângea foarte tare şi nu voia să facă nimic din ceea ce îi spuneam. Cu timpul am devenit prietene bune şi pot spune că are un caracter foarte puternic. Momentan comunicăm doar prin sunete şi semne, dar sunt sigură că va reuşi şi că poate mai mult”, ne-a spus terapeuta.

Planuri de viitor şi speranţe mari

În prezent Bianca merge la o grădiniţă cu alţi şase copii speciali. Îi place foarte mult să socializeze, chiar dacă se face înţeleasă doar prin semne. Deşi soarta le supune la multe încercări, mama este încrezătoare şi răbdătoare.

„De curând doctoriţa Carmen Şchiopu ne-a spus că ar putea fi necesară o intervenţie chirurgicală la piciorul stâng. Mai aşteptăm câteva luni să vedem dacă apar progrese. Încă avem speranţa că Dumnezeu ne va ajuta. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor”, ne-a spus, în final, Florentina Ianculidis.

Cine doreşte să o ajute pe micuţa Bianca, se poate adresa redacţiei (Str. Domnească nr. 68 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Citit 2120 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.