“Violenţa nu este o soluţie”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bărbaţi care îşi bat soţiile, copii care îşi lovesc părinţii, sau părinţi care îşi snopesc în bătaie copiii, acestea sunt realităţile de care avem parte zilnic. Şi totuşi, violenţa nu este o soluţie, acesta este marele adevăr pe care l-au aflat cele şapte voluntare ale Fundaţiei “Inimă de Copil” şi două de la Fundaţia “Familia”, care, însoţite de profesoara Doina Huzum de la Şcoala nr. 10 din Galati, au participat recent la un schimb de experienţă în Germania, la Bonn.

„Inimă de Copil” le-a ales pe Irina Badiu, Iulia Bogdan, Simona Brăileanu, Veronica-Gabriela Bute, Ana-Maria Mocanu, Irina Pana şi Raluca Rizea, cele mai inimoase dintre voluntare, pentru a participa la schimbul de experienţă pe tema violenţei. Participantele din Germania, Austria, Luxemburg, Franţa, România, Liechtenstein şi Ţările de Jos au avut ocazia să facă o comparaţie între experienţele violente trăite de către femei şi să dezvolte strategii de autoafirmare şi de prevenire a violenţei.

“Experienţa pe care am trăit-o în Germania, la Bonn, ne-a schimbat concepţia pe care o aveam înainte despre ceea ce înseamnă violenţa în general. Vom şti cum să reacţionăm atunci când vedem sau auzim cazuri de violenţă. Acest schimb de experienţă ne-a întărit încrederea în sine, capacitatea de a interacţiona cu oamenii şi capacitatea de a rezolva problemele şi conflictele într-un grup”, au mărturisit la întoarcere cele şapte voluntare.

Citit 1671 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.