Aproape 800 de candidaţi înscrişi în prima zi, la Universitatea Dunărea de Jos

Aproape 800 de candidaţi înscrişi în prima zi, la Universitatea Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În prima zi de înscrieri s-au depus mai multe dosare faţă de acelaşi interval al anului trecut * Cei mai mulţi s-au îndreptat spre Ştiinţe Economice, Medicină şi Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor * Înscrierile continuă până joi la ora 15.00 *

Absolvenţii de liceu din Galaţi nu pierd vremea. Ieri, în prima zi de înscrieri la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos”, şi-au depus dosarele aproape 800 de candidaţi, depăşind aşteptările şi previziunile conducerii universităţii. Anul trecut, în prima zi se înscriseseră puţin peste 500 de tineri.

Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi s-au înscris la Facultatea de Ştiinţe Economice, aflată de câţiva ani buni în topul preferinţelor viitorilor studenţi. După prima zi de înscrieri s-au depus la această facultate 240 de dosare, cele mai multe din întreaga universitate.

De altfel, apetitul tinerilor pentru acest domeniu de licenţă a fost relevat şi de un studiu realizat de Centrul de Cercetări a Interferenţelor Culturale Europene, secţia Sociologie, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Autorii cercetării notau că principalele profesii pe care le „vânează” elevii de clasa a XII-a sunt economist, inginer şi cele din domeniul medical.

Cifrele după prima zi arată exact acest lucru. La Facultatea de Medicină s-au înscris 170 de absolvenţi de liceu, în timp ce pentru Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au optat 117 candidaţi.

Şi la Facultatea de Mecanică se înregistrează un progres uimitor. Dacă anul trecut în prima zi se înscriseseră doar şase doritori, anul acesta şi-au depus dosarul 63 de viitori studenţi. „Sigur, cifrele nu sunt deocamdată relevante, dar e îmbucurător faptul că se constată o creştere a interesului faţă de specializările tehnice”, a spus decanul Facultăţii de Mecanică, prof. dr. Cătălin Fetecău.

Cifrele primei zile

Iată cum arată cifrele admiterii, după prima zi de înscrieri:

- Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor – 117 înscrişi, 0.53 / loc

- Facultatea de Inginerie din Brăila – 29 înscrişi, 0.45 / loc

- Facultatea de Ştiinţa Calculatoarelor – 71 înscrişi, 0.59 / loc

- Facultatea de Drept – 38 înscrişi, 0.38 / loc

- Facultatea de Ştiinţe Economice – 240 înscrişi, 1.50 / loc

- Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie – 29 înscrişi, 0.26 / loc

- Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor – 23 înscrişi, 0.18 / loc

- Facultatea de Medicină şi Farmacie – 170 înscrişi, 1.48 / loc

- Facultatea de Litere – 98 înscrişi, 0.68 / loc

- Facultatea de Mecanică – 63 înscrişi, 0.24 / loc

- Facultatea de Nave – 37 înscrişi, 0.39 / loc

- Facultatea de Ştiinţe – 46 înscrişi, 0.54 / loc

- Facultatea de Arte – 7 înscrişi, 0.25 / loc

- Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică – 58 înscrişi, 0.40 / loc

- Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 25 înscrişi, 0.43 / loc

Noutăţi de ultimă oră

O noutate absolută este faptul că Facultatea de Ştiinţe Economice a decis reînfiinţarea specializării Geografia turismului, care atrăgea mulţi studenţi în anii anteriori. Astfel, pe lângă cele 160 de locuri la buget şi 350 la taxă la specializările din domeniul economie, vor mai fi scoase la concurs alte 40 la Geografia turismului. Acestea vor putea fi ocupate numai cu taxă.

Tot o decizie de ultim moment a adus locuri fără taxă şi la Facultatea de Inginerie Brăila. Astfel, vor fi 15 locuri la buget şi 30 la taxă pentru fiecare dintre specializările Inginerie mecanică, Inginerie şi management, Ingineria mediului. La specializarea Agronomie sunt 20 de locuri la buget şi 15 la taxă.

Comentariu foto: La Facultatea de Ştiinţe Economice s-a înregistrat cea mai mare afluenţă de tineri

Citit 1006 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.