Marile lacuri de pe trotuarul din Coşbuc

Marile lacuri de pe trotuarul din Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chit că pe la noi vremea rea n-a prea făcut ravagii în ultimele zile, trotuarul de pe bulevardul George Coşbuc, din faţa blocurilor M, arată ca după cutremur. De parcă ar fi luat-o King Kong sau Godzilla la picior prin oraş…

Asfaltul e spart şi chiar pe mijlocul trotuarului se cască gropi care momentan sunt pline ochi cu apă, după ploile din ultimele zile. Dacă am fi dat de o groapă, două, poate că ne-am fi resemnat, ca de atâtea ori, tocând mărunt din buze şi gândindu-ne că până la urma acesta e oraşul în care trăim, cu mai multe rele decât bune. Dar starea respectivului trotuar este, însă, într-adevăr jalnică, iar autorităţile ar trebui să intervină fără întârziere.

În lipsă de opţiuni, trecătorilor nu le rămânea probabil decât să se bucure că respectivele gropi care arată ca nişte cratere se văd din zare şi că sunt suficient de mari încât nimeni nu riscă să calce în ele din nebăgare de seamă.

Şi nu ştim alţii cum sunt, dar nouă ne-ar tresălta fără îndoială inima dacă vreun puşti ieşit la joacă ar face pleosc! cu mingea în băltoacă din imagine, spre exemplu şi ne-ar  stropi din cap până-n picioare.

Ar fi, poate, un singur avantaj în toată situaţia: trotuarul e atât de accidentat încât nici un şofer nu e dispus să parcheze, moţ, pe mijlocul spaţiului pietonal. 

Din păcate, pe unele porţiuni de trotuar a năvălit noroiul, aşa că te poţi murdări, chiar dacă ai maşina trasă la scară. Pe măsură ce vântul va zvânta asfaltul, noroiul se va transforma în praf, numai bun de mutat de colo-dincolo şi înapoi. Mai lipseşte doar să răsară nişte bălării din asfalt, ca locul să arate ca un peisaj post-apocaliptic. Sau ca un sat fără câini.

Citit 681 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.