INTERVENȚIE SPECIALĂ, pentru voluntarii UVSAR, în Campusul ”Cuza”

INTERVENȚIE SPECIALĂ, pentru voluntarii UVSAR, în Campusul ”Cuza”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fix la miezul nopţii, pe 5 mai s-a dat alarma în Campusul "Cuza". Peste 30 de voluntari Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR) au fost convocaţi la o simulare de cutremur, pe nepusă masă.

În întunericul beznă, în clădirea dezafectată a căminului A, tinerii îmbrăcaţi în uniforme şi dotaţi cu căşti şi frânghii nu s-au putut baza decât pe vocile colegilor care se auzeau din staţiile de emisie-recepţie. Voluntarii au fost nevoiţi să caute victimele unui aşa-zis seism de peste 7 grade, unele prinse sub dărâmături.

Exerciţiul a fost un succes, răniţii fiind găsiţi, eliberaţi şi salvaţi. “Au fost şase victime, dispuse pe cele patru nivele. Voluntarii s-au descurcat exemplar. Au găsit victimele în beznă, le-au acordat primul ajutor şi le-au transportat la loc sigur.

Este al doilea exerciţiu de acest gen, primul a avut loc tot în Campus în 2015”, a declarat Radu Murea, preşedinte UVSAR Galaţi.

UVSAR s-a constituit în anul 2015. Alături de partenerii săi, SMURD, ISU şi Direcţia Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti, UVSAR gestionează la nivelul municipiului Galaţi, trei puncte de Prim Ajutor în Campusul studenţesc şi o Bază de Intervenţie în curs de finalizare.

Personalul voluntar UVSAR este specializat în situaţii de urgenţă, prim ajutor, salvare montană, salvare fluvială (inclusiv salvamari şi scafandri profesionişti) şi prim răspuns în cazul unor dezastre.

Citit 2508 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.