ADEVĂRUL, ASCUNS PUBLICULUI. Firma care deţinea brânză stricată rămâne SECRETĂ
Foto: Solicitarea adresată DSV Galaţi a rămas fără răspuns

ADEVĂRUL, ASCUNS PUBLICULUI. Firma care deţinea brânză stricată rămâne SECRETĂ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Viaţa liberă" vă înştiinţa, în urmă cu câteva săptămâni, că a iniţiat demersuri oficiale pentru a vă aduce la cunoştinţă numele firmei în depozitele căreia au fost găsite circa cinci tone de brânză expirată, urmând a face publice răspunsurile celor două instituţii de supraveghere şi control implicate în speţă.

În urma solicitărilor în baza Legii 544 privind accesul la informaţiile de interes public, adresate pe 25 aprilie 2016, atât Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cât şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi - instituţiile care au participat la controlul de la începutul lunii aprilie, nu am reuşit să aflăm numele societăţii vizate.

Motivele, diferite. În timp ce IPJ Galaţi ne-a comunicat, tot pe cale oficială, într-un răspuns întocmit şi transmis la doar două zile de la solicitare, că nu poate face public numele firmei, deoarece informaţiile solicitate nu fac parte dintre cele calificate ca fiind de interes public, dar aparţin categoriei datelor cu caracter personal, în sensul Legii 677 din 2001, Direcţia Sanitar Veterinară nu a transmis niciun răspuns oricât de formal solicitării noastre, trimise pe adresa oficială de e-mail a instituţiei, pe data de 25 aprilie 2016.

De reamintit ar mai fi că, în urma scandalului produs de descoperirea cantităţii uriaşe de brânză cu termen de valabilitate expirat, chiar şi de patru ani, în depozitul firmei cu punct de lucru în Galaţi, prefectul judeţului a solicitat efectuarea unui raport urgent precum şi prezentare acestuia în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, reuniune cu caracter public, la care participă factori decidenţi şi reprezentanţi au instituţiilor din Galaţi. Şedinţa amintită a avut loc, raportul a fost prezentat, dar cu toate acestea, reprezentanţii DSV au refuzat, în ciuda presiunilor, să comunice identitatea agentului economic.

 

IATĂ răspunsul primit din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie:

Citit 6476 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.