ADEVĂRUL, ASCUNS PUBLICULUI. Firma care deţinea brânză stricată rămâne SECRETĂ
Foto: Solicitarea adresată DSV Galaţi a rămas fără răspuns

ADEVĂRUL, ASCUNS PUBLICULUI. Firma care deţinea brânză stricată rămâne SECRETĂ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)


"Viaţa liberă" vă înştiinţa, în urmă cu câteva săptămâni, că a iniţiat demersuri oficiale pentru a vă aduce la cunoştinţă numele firmei în depozitele căreia au fost găsite circa cinci tone de brânză expirată, urmând a face publice răspunsurile celor două instituţii de supraveghere şi control implicate în speţă.

În urma solicitărilor în baza Legii 544 privind accesul la informaţiile de interes public, adresate pe 25 aprilie 2016, atât Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cât şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi - instituţiile care au participat la controlul de la începutul lunii aprilie, nu am reuşit să aflăm numele societăţii vizate.

Motivele, diferite. În timp ce IPJ Galaţi ne-a comunicat, tot pe cale oficială, într-un răspuns întocmit şi transmis la doar două zile de la solicitare, că nu poate face public numele firmei, deoarece informaţiile solicitate nu fac parte dintre cele calificate ca fiind de interes public, dar aparţin categoriei datelor cu caracter personal, în sensul Legii 677 din 2001, Direcţia Sanitar Veterinară nu a transmis niciun răspuns oricât de formal solicitării noastre, trimise pe adresa oficială de e-mail a instituţiei, pe data de 25 aprilie 2016.

De reamintit ar mai fi că, în urma scandalului produs de descoperirea cantităţii uriaşe de brânză cu termen de valabilitate expirat, chiar şi de patru ani, în depozitul firmei cu punct de lucru în Galaţi, prefectul judeţului a solicitat efectuarea unui raport urgent precum şi prezentare acestuia în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, reuniune cu caracter public, la care participă factori decidenţi şi reprezentanţi au instituţiilor din Galaţi. Şedinţa amintită a avut loc, raportul a fost prezentat, dar cu toate acestea, reprezentanţii DSV au refuzat, în ciuda presiunilor, să comunice identitatea agentului economic.
 
IATĂ răspunsul primit din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie:

Citit 6382 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 20:35

8 comentarii

 • postat de florin
  Joi, 26 Mai 2016 22:41
  5.13.205.***
  Art. 12 lit. d din legea la care face referire politia spune de faptul ca nu avem acces la datele personale. Cei de la Viata Libera nu au dorit date personale ci doar numele firmei(numele firmelor sunt publice, poti sa le afli si din cartea de telefon sau cu o simpla cautare pe google). Deci la mijloc este cineva important; asta se numeste coruptie
  0
  2
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 26 Mai 2016 22:35
  5.13.205.***
  Rog insistent pe cei de la Viata Libera sa trimita adrese oficiale cu aceasta problema la sefii din Bucuresti ai celor de la DSV Galati precum si sefii IPJ Galati sa vedem cum se justifica aceasta problema.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Daniel
  Joi, 26 Mai 2016 18:09
  85.76.96.***
  Cred ca un redactor cu tupeu de ziarist poate gasi un fir al anchetei (daca se doreste) .... un pont ar fi : Cine are o capacitate asa de mare de depozitare in imprejurul orasului Galati ? Ce institutii au fost controlate in perioada respectiva?
  0
  3
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 25 Mai 2016 13:21
  95.76.32.***
  ar putea fi oricine,nici macar nu se spune ca e persoana civila sau publica sau nu. Ar putea fi foarte bine seful politiei, ori prefectul sau chiar marius stan sau un alt fost primar care candideaza sau un director de regie. Si asa nu se omoara lumea sa mai cumpere ca nu are bani de asta si expira marfa in galantare. Macar au gasit la timp si au oprit asta ca altfel ajungea sa se umple spitalele prin oras. Poate era facuta si cu aracet sau alte rahaturi chimice,si au spus ca e doar expirata, mai stii ?
  De unde faci tu rost de atata branza cand e greu sa cumperi o tona de lapte in romania ca procesator ?
  Ia vedeti nu cumva e importata din UE ca sa fie scutita de taxe printr-o firma care isi plimba actele in regim offshore (paradis fiscal) asa cum se intampla in mafia carnii si salamurilor expirate?
  0
  7
  Raportează
 • postat de cineva
  Miercuri, 25 Mai 2016 11:18
  92.87.201.***
  Si eu daca as cunoaste pe cineva care vrea sa arunce in aer DSVSA, ar trebui sa zic? E de interes public? Probabil nu...
  0
  9
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Miercuri, 25 Mai 2016 09:40
  193.230.156.***
  SI HEXI PHARMA A FOST SECRET SI SE VREA A SE RAMANE SECRET. FIRMA CARE A VANDUT BRANZA STRICATA, GEST CARE OPOATE FI CATALOGAT CA GENOCID, APARTINE UNUI INDIVID CU FUNCTIE ,SE INTELELGE, CARE NU VREA SA SE ARATE. DACA SE IA ATITUDINE DE CEL CARE A DESCOPERIT ASTA, CA SI IN CAZUL HEXI PHARMA, SE VA DESCOPERI. LA VIATA LIBERA MA INDOIESC DE ASTA MAI ALES DACA ACEST NESIMTIT, CARE NU VREA SA DEA SOCOTEALA, ESTE PSD-IST.
  0
  21
  Raportează
 • postat de Escu
  Miercuri, 25 Mai 2016 09:15
  109.166.135.***
  Vax albina. Lasatii sa vanda in continuare branza stricata sa ne putem nOi lua spaga
  ! Nu conteaza ca pot muri oameni. Daca e prosti si nu stiu de unde sa cumpere.!!! ASTA E FILOSOFIA AUTORITATILOR. Idem hexi pharma!!!!!!!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Man Florin
  Miercuri, 25 Mai 2016 09:13
  5.13.251.***
  Deci, in conceptia IPJ, sanatatea populatiei nu este de interes public...noaptea mintii! Trebuie destituit urgent seful IPJ, precum si conducerea Directiei Sanitar Veterinare, pentru ascunderea numelui acestei firme criminale care practic a atentat la sanatatea oamenilor!!!
  0
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.