Psihicul copiilor este INFLUENȚAT de părinți
Foto: Sursa foto: blogrollcenter.com

Psihicul copiilor este INFLUENȚAT de părinți
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Genele sunt responsabile doar de o mică parte din nivelul de inteligenţă al copilului, aşa că părinţii trebuie să se asigure că fac tot ce pot pentru a-i dezvolta această latură. Doi psihologi americani dezvăluie care sunt gesturile ce au în spate adevărate procese psihologice.

Toţi părinţii îşi dorec să aibă cel mai frumos şi deştept copil. Dacă fizicul se moşteneşte, vestea bună este că nivelul de inteligenţă al copiilor poate fi îmbunătăţit. Conform specialiştilor, dezvoltarea inteligenţei este rezultatul unui proces de construcţie, care este puternic influenţat de modelele ce domină grupul social în care individul se dezvoltă.

Autorii cărţii "Cum să fii briliant: ce spune ştiința despre creșterea copiilor de succes", au adunat propriile experienţe în creşterea copiilor, pe care le-au îmbinat cu anii de cercetare în acest domeniu. Kathy Hirsh-Pasek şi Roberta Golinkoff, ambii psihologi, sunt interesaţi de modul în care se poate dezvolta inteligenţa copiilor. Autorii sunt de părere că cei mici trebuie ajutaţi să înţelegă procesele vieţii, scrie businessinsider.com.

Cei doi psihologi au punctat cinci lucruri pe care părinţii ar trebui să le dezvolte în procesul de educaţie al copiilor, pentru ca aceştia să se bucure de succes mai târziu:

- O BUNĂ COLABORARE CU CEI DIN JUR

- IMBUNĂTĂŢIREA COMUNICĂRII

- ABILITATEA DE A ÎNŢELEGE

- ABILITATEA DE A CONŞTIENTIZA CE ÎNVAŢĂ

- CURAJUL DE A PUNE ÎN APLICARE IDEI CREATIVE.

Citit 1531 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2016 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.