Cum poţi RECLAMA la ITM abuzurile angajatorului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

Cum poţi RECLAMA la ITM abuzurile angajatorului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Orice angajat care consideră că patronul său nu respectă prevederile contractului individual de muncă/ contractului colectiv de muncă, ori că există anumite deficienţe în ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu angajatorul poate reclama acest lucru la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi. Reclamantul se poate adresa instituţiei în scris: de la intrare ia un formular în care explică, în scris, abuzul la care a fost supus. Formularul trebuie lăsat apoi la secretariat, de unde reclamantul primeşte un număr de înregistrare şi aşteaptă răspunsul acasă.

Gălăţenii mai pot face petiţii către ITM şi online, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu condiţia să-şi precizeze clar CNP-ul, dar şi numele şi adresa poştală a firmei pentru care fac reclamaţie. Persoanele care nu vor să fie văzute că fac reclamaţii pot pune sesizarea direct în cutia poştală „Reclamaţii către ITM”, ori pot suna la numerele de telefon 0236.411.357, 0236.465.075. Programul de lucru cu publicul la sediul ITM (strada Regiment 11 Siret, nr. 46-A) este de luni, până joi, între 8,00 - 16,30, iar vineri între 8,00 - 14,00.

Potrivit directorului ITM Galaţi, Ionel Petrea, este foarte important ca abuzul angajatorului să fie semnalat de către angajat în perioada în care raporturile de muncă dintre cele două părţi nu au încetat încă.

CLICK AICI PENTRU A AFLA MAI MULTE INFORMAȚII UTILE

Citit 10157 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.