Cum poţi RECLAMA la ITM abuzurile angajatorului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

Cum poţi RECLAMA la ITM abuzurile angajatorului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)


Orice angajat care consideră că patronul său nu respectă prevederile contractului individual de muncă/ contractului colectiv de muncă, ori că există anumite deficienţe în ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu angajatorul poate reclama acest lucru la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi. Reclamantul se poate adresa instituţiei în scris: de la intrare ia un formular în care explică, în scris, abuzul la care a fost supus. Formularul trebuie lăsat apoi la secretariat, de unde reclamantul primeşte un număr de înregistrare şi aşteaptă răspunsul acasă.

Gălăţenii mai pot face petiţii către ITM şi online, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu condiţia să-şi precizeze clar CNP-ul, dar şi numele şi adresa poştală a firmei pentru care fac reclamaţie. Persoanele care nu vor să fie văzute că fac reclamaţii pot pune sesizarea direct în cutia poştală „Reclamaţii către ITM”, ori pot suna la numerele de telefon 0236.411.357, 0236.465.075. Programul de lucru cu publicul la sediul ITM (strada Regiment 11 Siret, nr. 46-A) este de luni, până joi, între 8,00 - 16,30, iar vineri între 8,00 - 14,00.

Potrivit directorului ITM Galaţi, Ionel Petrea, este foarte important ca abuzul angajatorului să fie semnalat de către angajat în perioada în care raporturile de muncă dintre cele două părţi nu au încetat încă.

CLICK AICI PENTRU A AFLA MAI MULTE INFORMAȚII UTILE

Citit 9680 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 17:57

3 comentarii

 • postat de galatean
  Vineri, 22 Iulie 2016 06:41
  94.176.183.***
  Unde putem reclama inspectorii spagari ???
  0
  1
  Raportează
 • postat de ...
  Joi, 21 Iulie 2016 22:24
  5.13.138.***
  Sau incercati sa reclamati firma de paza SRS Security (fosta IPS,fosta IPS,fosta...fosta...) si veti vedea cum primiti doar un raspuns sec sau o sugestie de dare in judecata.Sint MII (nu sute sau zeci) de reclamatii pe adresa acestei firme care inseala angajatii,depuse la ITM,dar rezolvari ZERO (fiindca cei de la SRS au relatii foarte "sus puse"),asa ca nu are rost sa va deplasati degeaba pana la ITN,oricum nu se rezolva nimic.E o institutie ceruta si impusa de UE,dar care in RO nu prea isi face treaba,o speranta desarta aruncata celor inselati de patroni.Oricum,in capitalism sclavul nu va avea niciodata dreptate in fata patronului,poate doar angajatul la STAT.
  0
  6
  Raportează
 • postat de cineva
  Joi, 21 Iulie 2016 11:33
  92.87.201.***
  si dupa aceea cei de la ITM se duc la firma respectiva si fac un control, dupa ce inainte il anunta pe patron ca sa iasa toate bune. apoi patronul il concediaza pe angajatul care l-a reclamat si gata, toata lumea e fericita, mai putin angajatul.
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.