Studiu de piaţă | Dacă e luni, riscul de accident e mai mare

Studiu de piaţă | Dacă e luni, riscul de accident e mai mare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă este luni şi sunteţi la volanul unui Logan, Focus sau Passat, sau chiar al unui X5 sau Touareg, ar fi bine să fiţi mai atent ca de obicei în trafic. Este concluzia unei analize realizate de Gothaer Asigurări Reasigurări, citate de site-ul 1asig.ro, din care reiese că lunea este ziua săptămânii în care se produc cele mai multe accidente rutiere, iar sâmbăta - cele mai puţine. De asemenea, studiind anul 2015, cei de la Gothaer au concluzionat că lunile în care se întâmplă cele mai multe accidente sunt iunie, aprilie şi mai, la polul opus situându-se octombrie, noiembrie şi decembrie.

Conform documentului citat, cel mai des implicate în accidente rutiere sunt autovehiculele de clasa medie (Dacia Logan, Ford Focus, VW Passat), dar şi SUV-urile, cu modelele BMW X5, respectiv, VW Touareg.

Cea mai frecventă cauză de producere a accidentelor care au implicat vehicule asigurate de Gothaer Asigurări Reasigurări a fost neacordarea de prioritate, aceasta fiind urmată de nepăstrarea distanţei regulamentare.        

Citit 1618 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2016 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.