La oraş, ca la sat | Ţeava cu gaz s-a oprit la intrarea în Târgu Bujor

La oraş, ca la sat | Ţeava cu gaz s-a oprit la intrarea în Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi oraşul Târgu Bujor este considerat al treilea centru urban al judeţului Galaţi ca mărime şi importanţă, realizările fireşti pentru un oraş ajung cu întârziere. Suntem în anul 2016, iar cetăţenii din oraşul Târgu Bujor tot nu au gaze. Autorităţile locale susţin că un iniţiat demersuri, întrucât cerinţele oamenilor au început să fie mai mari. Totuşi, după câteva studii realizate şi un teanc de documente depuse, ţeava cu gaz tot nu a intrat în localitate.

„Ne zbatem pentru instalarea unei reţele de gaz. Au venit cei de la Transgaz şi au adus ţeava. Noi a trebuit să facem nişte studii, pe care să le depunem la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). În cele din urmă, ANRE a venit cu o serie de solicitări în plus, avize şi autorizări. Le-am obţinut pe toate şi mi s-a spus că cel târziu în prima parte a lunii septembrie, ANRE trebuie să emită un aviz, după care, încă o serie de documente trebuie depuse la Ministerul Economiei, unde se va scoate la licitaţia distribuţia de gaze pentru Târgu Bujor. Acum este important să se găsească un investitor. Reţeaua de gaze este o necesitate, pentru că preţul lemnelor creşte din ce în ce mai mult, ne-a transmis primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Astfel, în mijlocul acestui cerc imens al birocraţiei, bujorenii aşteaptă să se simtă pe deplin cetăţeni ai unui oraş modern.        

Citit 8830 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.