Simona îşi cere dreptul la viaţă

Simona îşi cere dreptul la viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Simona Portase este o frumoasă fată din Galaţi, în vârstă de nici 15 ani, care a fost diagnosticată cu o boală teribilă – leucemie. Mama sa, Daniela Portase, ne-a scris de la clinica din Italia, unde fata este în prezent internată şi urmează tratament, în aşteptarea unui donator compatibil.

„Boala este în faza accelerată. După 10 luni de tratament în România, am hotărât să plec mai departe, mi-am lăsat serviciul şi familia şi am plecat printre străini pentru a-mi salva unicul copil. Aici mi s-a confirmat diagnosticul şi doctorii au decis că cel mai bine pentru ea este să facă un transplant de măduvă osoasă, aşa că în continuare, cu voia Domnului, aşteptăm să găsim un donator compatibil cu Simona”.

„Am plecat de acasă doar cu suma de 4000 de euro pe care am reuşit să-i strâng în grabă. Aici am avut norocul să dăm peste nişte medici români care nu ne-au cerut niciun ban pentru tratament. Însă banii cu care am plecat s-au terminat. Eu am încercat să mă angajez, dar cum e criză, n-am reuşit să găsesc un loc de muncă”.

„Deşi avem bonuri de masă, Simona nu s-a obişnuit cu mâncarea italiană şi stă mai mult flămândă când n-am bani pentru o alternativă. Ştiţi şi dumneavoastră cât de importantă este alimentaţia în cazul bolnavilor de leucemie. Le poate prelungi sau scurta viaţa. Iar pentru noi orice zi este foarte importantă, pentru că nu ştim când vom avea un donator compatibil. Trăim din ce poate să ne trimită soţul meu care nu are un venit foarte mare, fiind electrician la o fabrică de pâine”, ne scrie deznădăjduită femeia, probabil aflată la capătul puterilor.

Despre Simona ne mai spune că este un copil tăcut, care nu cere prea mult, visul cel mai mare al ei acum  fiind să se facă bine.

A făcut primele 7 clase la  Şcoala Nr. 5 „Cuza-Vodă” din Galaţi şi a avut mereu medii peste  9.00. În Italia, a continuat mai departe şcoala a dat examenele pentru clasa a VIII-a şi a terminat cu nota finală 8,  rezultat foarte bun ţinând cont că  a trebuit să înveţe şi limba italiană în scurt timp.

Cei care pot să le ajute pot veni la casieria redacţiei „Viaţa liberă” sau pot depune orice sumă în contul RO96RZBR0000060010470688 deschis la Raiffeisen Bank Galaţi, pe numele Daniela Ana Portase.

Citit 919 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.