Tânăr gălățean aflat în impas, în urma unei TRAGEDII. Cine-i întinde o mână de ajutor lui Marian?
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Tânăr gălățean aflat în impas, în urma unei TRAGEDII. Cine-i întinde o mână de ajutor lui Marian?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Unele întâmplări nefericite ne pot marca pe viaţă. Altele, pot constitui o lecţie, dacă alături de noi sunt oameni cu suflet mare, care să ne ajute să trecem peste gustul amar.

Valentin Marian Crauciuc, un tânăr de 21 de ani, a trăit, de curând, o tragedie şi are nevoie de ajutorul nostru. Pe 22 februarie, singurul său sprijin, bunica, a pierit într-un incendiu izbucnit de la o ţigară lăsată aprinsă: "Bunica m-a îngrijit de la vârstă de un an, când părinţii mei au murit de tuberculoză. De atunci a obţinut custodia mea, iar la 18 ani a fost nevoită să-mi facă acte de adopţie", ne-a declarat băiatul.

Marian dormea în aceeaşi casă, la capătul holului, însă nu a putut să o salveze, din cauza flăcărilor puternice. Focul a ars complet camera bătrânei şi Marian are, încă, amintiri dureroase din acea noapte. Tocmai de aceea, nu mai vrea să se întoarcă în cămăruţă lui şi spune că ar avea nevoie să vorbească cu un psiholog, pentru a-şi alunga din minte imaginile care încă îl chinuie.

Cu două săptămâni înainte de tragedie, lui Marian părea că i-a surâs norocul: "M-am angajat la o casă de pariuri sportive, de unde primesc un salariu minim pe economie. Speram ca în sfârşit să devin sprijinul de care bunica avea nevoie. Însă acum e mult prea târziu", a completat Marian.

Tânărul a absolvit Colegiul Tehnic "Traian Vuia", profil sportiv, dar nu a promovat şi examenul de bacalaureat. Anul acesta, îşi doreşte să ia examenul şi să-şi continue studiile. Acum, Marian locuieşte la prieteni, dar e conştient că nu poate sta aşa la nesfârşit. Alături de casa lui locuieşte unchiul sau, care nu-l poate însă ajuta prea mult. Caută o locuinţă sigură, o cameră sau un pat în care să poată dormi pentru o perioadă nedeterminată, desigur contra cost. Face apel la familiile care pot oferi, spre închiriere, un loc liniştit, în care să se regăsească şi să îşi pună gândurile în ordine.

Deşi a pierdut un an, pentru că nu a promovat bacalaureatul, el speră că va putea fi într-o zi student la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, aşa cum şi-a dorit dintotdeauna: "Îmi doresc o carieră în IT, pentru că este domeniul care mă pasionează. Bunica mea îşi dorea să fiu mecanic", a concluzionat Marian.

Cei care vor să-l ajute pe Valentin Marian Crauciuc îl pot contactata la numărul de telefon 0770381201.

Citit 30831 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2017 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.