Voluntarii au făcut curăţenie pe Faleza Inferioară
Foto: Foto: Teodora Miron

Voluntarii au făcut curăţenie pe Faleza Inferioară
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Iniţiativă demnă de laudă pe Faleza Inferioară a Dunării. Mai mulţi tineri din Galaţi s-au organizat pe o reţea de socializare pentru a participa la o acţiune de ecologizare. Aproximativ 100 de persoane s-au adunat pentru a face curăţenie pe malul Dunării şi în împrejurimi.

Înarmaţi cu saci menajeri, mănuşi şi mult spirit civic, voluntarii au bătut faleza în lung şi-n lat, pentru a aduna gunoaiele aruncate de concetăţeni. "Am venit să dăm o mână de ajutor la cureţarea Falezei. Este o iniţiativă foarte bună, dar ar fi şi mai bine ca oamenii să nu mai arunce gunoie pe jos, ci să folosească coşurile", ne-a spus unul dintre voluntarii prezenţi.

Trebuie remarcat faptul că, duminică la prânz, foartr mulţi părinţi şi-au adus copiii să dea o mână de ajutor la curăţenie. „Pentru ei, este un mod bun de educare. I-am adus pentru că trebuie să înţeleagă cât de greu este să faci curăţenie după alţii şi aşa vor învăţa să fie civilizaţi şi să arunce gunoiele la coş”, ne-a explicat o gălăţeancă.

Voluntarii au avut ajutor şi din partea celor de la Ecosal, care au trimis o maşină care să colecteze sacii cu gunoi. „Este o acţiune bună şi ne este şi nouă de ajutor, dar ne-ar fi şi mai de ajutor dacă nu s-ar mai arunca gunoaie pe jos. Noi vom sta lângă ei pe tot parcusul acţiunii”, ne-a spus un angajat al Ecosal.

Acţiunea, intitulată „Pentru un oraş curat”, a fost organizată pe o reţea de socializare şi, pentru că a avut ecou, se va repeta şi în perioada următoare.

Citit 4619 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.