Voluntarii au făcut curăţenie pe Faleza Inferioară
Foto: Foto: Teodora Miron

Voluntarii au făcut curăţenie pe Faleza Inferioară
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Iniţiativă demnă de laudă pe Faleza Inferioară a Dunării. Mai mulţi tineri din Galaţi s-au organizat pe o reţea de socializare pentru a participa la o acţiune de ecologizare. Aproximativ 100 de persoane s-au adunat pentru a face curăţenie pe malul Dunării şi în împrejurimi.
Înarmaţi cu saci menajeri, mănuşi şi mult spirit civic, voluntarii au bătut faleza în lung şi-n lat, pentru a aduna gunoaiele aruncate de concetăţeni. "Am venit să dăm o mână de ajutor la cureţarea Falezei. Este o iniţiativă foarte bună, dar ar fi şi mai bine ca oamenii să nu mai arunce gunoie pe jos, ci să folosească coşurile", ne-a spus unul dintre voluntarii prezenţi.
Trebuie remarcat faptul că, duminică la prânz, foartr mulţi părinţi şi-au adus copiii să dea o mână de ajutor la curăţenie. „Pentru ei, este un mod bun de educare. I-am adus pentru că trebuie să înţeleagă cât de greu este să faci curăţenie după alţii şi aşa vor învăţa să fie civilizaţi şi să arunce gunoiele la coş”, ne-a explicat o gălăţeancă.
Voluntarii au avut ajutor şi din partea celor de la Ecosal, care au trimis o maşină care să colecteze sacii cu gunoi. „Este o acţiune bună şi ne este şi nouă de ajutor, dar ne-ar fi şi mai de ajutor dacă nu s-ar mai arunca gunoaie pe jos. Noi vom sta lângă ei pe tot parcusul acţiunii”, ne-a spus un angajat al Ecosal.
Acţiunea, intitulată „Pentru un oraş curat”, a fost organizată pe o reţea de socializare şi, pentru că a avut ecou, se va repeta şi în perioada următoare.

Citit 4516 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 15:17

5 comentarii

 • postat de STEEL
  Luni, 06 Martie 2017 12:55
  188.216.247.***
  asta-i societatea in care traim, marlani imputiti si mai ales rromii care efectiv ne sufoaca cu nesimtirea si primitivismul lor.
  0
  14
  Raportează
 • postat de opinia publica
  Luni, 06 Martie 2017 12:38
  5.13.166.***
  Tot respectul pentru voluntari ... un exemplu NEGATIV il ofera insa unii tineri liceeni care nu sunt educati in spiritul "pastrarii curateniei pe domeniul public" - dovada cum se comporta unii dintre elevii Liceului Sportiv, Liceului Dunarea si Liceului Economic ...acestia ar trebui scosi sa curete ce lasa dupa ei in jurul blocurilor din vecinatatea scolilor lor si anume : chistoace de tigari , ambalaje de la diverse produse pe care le consuma, pahare de unica folosinta , pet-uri de la diverse bauturi energizante, sucuri sau chiar bere ... eu ii numesc "marlani de oras" pentru ca asta demonstreaza prin ceea ce fac , indiferent de liceul la care sunt elevi... ar fi bine daca aceste aspecte ar fi sesizate in presa mai des , poate asa reusim sa fim macar civilizati si sa pastram curatenia in oras.
  0
  12
  Raportează
 • postat de frav
  Luni, 06 Martie 2017 09:43
  194.102.208.***
  Eu propun sa iasa zi de zi, ca fraierii, caci marlanii, nesimtitii raman neamendati si, deci, vor face incontinuu mizerie.
  Faleza (si nu numai) este asediata, zilnic, de nesimtiti ordinari. Asa ca, zilnic... la curatenie !
  1
  18
  Raportează
 • postat de vic
  Luni, 06 Martie 2017 09:32
  5.13.148.***
  De ce nu se trimit pomanagii care primesc ajutoare sociale sau puscariasii ca si asa primesc bani nemunciti.Noi ne trezim dimineata de la5 plecam la munca ca sa cistigam un ban cu care sa ne intretinem.Ei putorile stau pe banii statului,adica a celor ce muncesc si asteapta mincare caldura si vor drepturi ca sunt europeni.
  1
  30
  Raportează
 • postat de Ficus
  Luni, 06 Martie 2017 08:10
  109.103.134.***
  Pe de o parte copii adunau gunoiul, iar pe de alta, cainii cu stapan se rahateau pe unde apucau fara ca stapanii lor sa curete in urma acestora!
  0
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.