Teatrul de Păpuşi participă la un festival internaţional în Turcia

Teatrul de Păpuşi participă la un festival internaţional în Turcia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul de Păpuşi “Gulliver” din Galaţi va juca spectacolul tridimensional “Călătorie spre centrul pământului”, în regia lui Radu Dinulescu, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Izmir International Puppet Days din Turcia, care se va desfăşura în perioada 2-19 martie 2017.

Spectacolul trupei de la "Gulliver" completează un program consistent de spectacole internaţionale din diferite ţări, precum SUA, Argentina, Belgia, Bulgaria, Cehia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Grecia, India, Iran, Italia, Rusia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania şi, bineînţeles, Turcia.

Teatrul "Gulliver" este aşteptat cu mare interes atât de către copii, cât şi de către oficialităţile oraşului Izmir. Ca urmare a cererii mari pentru acest inedit spectacol, actorii de la "Gulliver" vor oferi cinci reprezentaţii în limba turcă, prima urmând a fi jucată în cadrul unui eveniment special al oraşului.

“Călătorie spre centrul pământului” a avut premiera în luna ianuarie a anului trecut şi a fost prezentat la unele dintre cele mai importante festivaluri de teatru pentru copii şi tineret din ţară, precum Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr din Iaşi, Festivalul Sibiu Magic Show din Sibiu, Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver” din Galaţi, Festivalul „Sub bagheta lui Merlin” din Timişoara şi Festivalul pentru copii Arcadia în cetatea din Oradea.

După întoarcerea de la Izmir, păpuşarii de la Gulliver vor începe repetiţiile pentru următoarea premieră, “Frumoasa şi bestia”, în regia lui Cristian Pepino. Un spectacol foarte aşteptat care promite să satisfacă gusturile celor mai iscusiţi şi exigenţi spectatori, copiii.

În tot acest timp, se derulează şi pregătirile pentru Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver”, care se va desfăşura în perioada 15-20 mai 2017.

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2017 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.