Criza bate grădiniţele

Criza bate grădiniţele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Grădiniţa din Micro 20 nu se mai face deocamdată * Aproximativ 3.000 de copiii gălăţeni nu au prins loc la o grădiniţă  cu program prelungit *

Doar 2 dintre cele 7 grădiniţe care s-au aflat în 2008 pe lista investiţiilor vor primi finanţare anul acesta, pentru a fi continuate lucrările. Restul nu se ştie când vor fi terminate. De la Consiliul Local şi de la Guvern s-au dat bani numai pentru finalizarea extinderii de la Grădiniţei Nr. 1 „Luceafărul” şi a Grădiniţei Nr. 24 (în curtea Şcolii Nr. 20).

Cea mai critică situaţie este în Micro 20, unde construcţia unei grădiniţe noi cu program prelungit şi cu opt săli a fost lăsată de izbelişte. Conform contractului, obiectivul ar fi trebuit să fi fost gata încă de la sfârşitul lunii mai. Dintre cele 21 de miliarde de lei vechi necesare realizării clădirii, s-au alocat aproape cinci. Ca urmare, firma care a câştigat licitaţia a suspendat lucrările.

Cât se vor degrada lucrările executate deja şi cât din cele 5 miliarde alocate se vor pierde, rămâne de văzut după ce fundaţia va sta o toamnă şi o iarnă la cheremul intemperiilor. Cei care au de suferit sunt bineînţeles copiii din zonă, care au la dispoziţie doar o grădiniţă cu grupe improprii la un parter de bloc, care funcţionează, bineînţeles, fără autorizaţie sanitară.

Nici „Elena Doamna” nu primeşte bani

Nici Grădiniţa „Elena Doamna” nu a primit bani pentru continuarea extinderii. Şi aici sunt probleme, pentru că este singura instituţie pentru o zonă destul de întinsă. În plus, o parte dintre copiii de aici învaţă încă de anul trecut în Palatul Copiilor.

Bani pe hârtie pentru extinderea de la Grădiniţa „Elena Doamna” s-au alocat în două rânduri. Însă pentru că cei de la Primărie nu s-au grăbit să facă proiectul, ambele finanţări au fost pierdute. Se pare că nici de această dată nu le-a surâs norocul. După ce s-au început lucrările, ele au fost în prezent suspendate din pentru că nu s-a mai primit finanţare.

Nu au primit finanţare nici Grădiniţa Nr. 21 „Mihaela”, Grădiniţa Nr. 36 şi Grădiniţa Nr. 9 (pentru finalizarea sălii de sport).

Situaţia e şi mai gravă pentru că investiţiile care s-au început şi nu s-au terminat nu ajung „nici pe o măsea”, în Galaţi fiind 3.000 de copii care nu au avut loc la o grădiniţă cu program prelungit.

Comentarii foto:

1 - Peste 3.000 de copiii nu au loc într-o grădiniţă cu program prelungit

2 - Grădiniţa Nr. 5 nu va fi extinsă şi nu-şi va putea primi copiii nici anul acesta

Citit 645 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.