Iubire pentru bunici. Nu sunteţi singuri | Proiect inedit pentru bătrânii din Galaţi

Iubire pentru bunici. Nu sunteţi singuri | Proiect inedit pentru bătrânii din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Paştele este prilejul de a ierta şi de a fi iertaţi, de a învăţa din înţelepciunea bătrânilor noştri pe care, din păcate, suntem prea ocupaţi să îi vizităm, prea grăbiţi să îi ascultăm. Oamenii cu argint în păr şi aur în inimă” merită mult mai mult, iar studenţii Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii ” Danubius”, coordonaţi de către doamna Lect. univ. dr. Alina Petra MARINESCU, se vor dedica în Săptămâna Mare bunicilor rămaşi singuri sau pe care boala i-a imobilizat ori îi împiedică să se deplaseze asemenea nouă.

Iubire pentru bunici. Nu sunteţi singuri este denumirea şi sloganul acestui minunat proiect, activităţile propuse pentru cei 25 de bătrâni din Galaţi fiind personalizate în funcţie de nevoile individuale ale bunicilor care au fost vizitaţi înainte de către echipa acestei campanii pentru a cunoaşte exact ceea ce îşi doresc bătrânii, ce le lipseşte.

Noi ne propusesem să le facem cumpărăturile pentru masa de Paşti, să stăm la coadă la farmacie în locul lor şi aşa mai departe. Din păcate însă, s-a dovedit că majoritatea bătrânilor nu au posibilităţi financiare şi au nevoie, în primul rând, de alimente, aşa că, beneficiind de sprijinul partenerului nostru Galtour-Dunărea, le vom oferi mâncare gătită şi produse tradiţionale de Paşti. De asemenea, studenţii le vor ţine companie ”bunicilor” şi îi vor ajuta cu mici treburi gospodăreşti. Aceste acţiuni reprezintă un proiect pilot pe care îl vom transforma, ulterior, într-o campanie pe termen lung. În această fază avem în vedere 25 de bătrâni din zonele Mazepa şi Micro 40.”

Bătrânii nostri au nevoie de un asemenea tratament cu iubire mereu, indiferent de culoarea zilei din Calendar, ”Iubire pentru bunici. Nu sunteti singuri” fiind un proiect care îşi va justifica deplin sustenabilitatea prin aceste acţiuni de suflet pe care le vom face pentru bătrâni mereu, indiferent de religie, de oraş, de sărbătoare etc.

Deocamdată, ne vom concentra pe bătrânii din Galaţi. Nu ne referim la cei din azile deoarece, în perioada Sărbătorilor, se îndreaptă multă atenţie înspre persoanele instituţionalizate. Din păcate, nu şi înainte şi după Sărbători... ”, a declarat doamna Lect. univ. dr. Alina Petra Marinescu, coordonatorul acestui demers umanitar.

Felicităm echipa acestui proiect şi aşteptăm cu nerăbdare cele 25 de poveşti ale bunicilor norocoşi.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”, Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

 

Citit 2562 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2017 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.