Fundaţia Comunitară | "Vreau să devin un medic legist de succes"
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Fundaţia Comunitară | "Vreau să devin un medic legist de succes"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Săptămâna aceasta, copiii de la Fundaţia Comunitară au început să ne viziteze din nou. Am fost foarte încântată să cunosc un alt beneficiar al fondului de burse ce au ca scop prevenirea abandonului şcolar.

De data aceasta, am întâlnit o domnişoară extrem de optimistă, ambiţioasă şi comunicativă. Rebeca Capotă (foto) are 15 ani şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, profilul „Ştiinţele naturii”, unde a intrat cu media 9,37. A ajuns la Fundaţia Comunitară prin intermediul dirigintei, care o consideră un copil foarte ambiţios, inteligent şi cuminte, dar nu în ultimul rând datorită mediei sale generale de 9,88, din şcoala generală pe care a urmat-o la Cudalbi, comuna în care s-a născut.

Tânăra mai are un frate, în vârstă de 16 ani, care locuieşte cu ea în Tecuci. Cei doi stau cu chirie în oraş şi se străduiesc să se descurce singuri. „Nu pot spune că este uşor, dar nu e nici imposibil. De asta am aplicat pentru această bursă. E un ajutor foarte mare pentru mine”, mărturiseşte Rebeca.

Părinţii fetei sunt agricultori şi nu au un câştig fix din care să îşi poată susţine copiii pe cât şi-ar dori. Despre ei, fata ne spune cu un zâmbet larg că îi sunt cei mai buni prieteni şi cel mai mare sprijin. Nu a participat până acum la concursuri sau olimpiade, însă are de gând ca pe viitor să se implice în orice activitate ce se leagă de chimie. „Anul trecut, am aplicat pentru bursa Flex, unde am ajuns până în ultima etapă, însă nu am fost admisă. Este vorba despre un program deosebit de studiu în Statele Unite ale Americii, timp de un an de zile. Practic, stai acolo şi, când te întorci acasă, studiile îţi sunt echivalate”, a mai adăugat Rebeca.

Îmi mărturiseşte zâmbind că ştie de ce a ales acest profil şi că îşi doreşte să ajungă un medic de succes. „Cred că acest profil este cel mai echilibrat. Ştiu că sună ciudat, dar îmi doresc să ajung un medic legist. Aşa pot ajuta şi nu aş risca să afectez viaţa cuiva. Vreau să rămân în ţară şi sunt convinsă că voi răzbate”, ne mai spune adolescenta.

În timpul liber care îi rămâne, Rebecăi îi place foarte mult să deseneze.

„Rămâneţi în ţară şi luptaţi! Dacă fiecare din noi ar pleca şi ar găsi scuze, România ar muri definitiv. Eu prefer să mai am o speranţă. Luptaţi acum pentru a fi liniştiţi şi împliniţi mai târziu”, a concluzionat Rebeca.

Citit 7067 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2017 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.