Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Tecuci | Fost DEȚINUT POLITIC, devenit cetăţean de onoare

Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" găzduieşte astăzi, de la ora 17.00, conferinţa Alexandru Mironescu - un savant isihast. Născut în 1903, la Tecuci, Alexandru Mironescu a fost om de ştiinţă, eseist, filosof, profesor universitar, colecţionar de artă, fost deţinut politic sub regimul comunist.

Cunoscut ca membru al grupului misionar, isihast şi de rezistenţa anti-comunistă "Rugul Aprins”, din care a făcut parte şi preotul Arsenie Papacioc, Mironescu a fost arestat pe 14 iulie 1958, împreună cu fiul său, Andu Tudor (devenit între timp ieroschimonahul Daniil de la Rarău), sub acuzaţia de activitate subversivă.

Condamnat la 20 de ani de închisoare, din care va face peste cinci ani, a fost eliberat în noiembrie 1963, cu sănătatea zdruncinată de chinuri şi umilinţe. Tecuciul l-a declarat cetăţean de onoare.

Citit 334 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 02:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.