Rămânem fără apă caldă şi căldură. Planurile secrete ale Primăriei | PAMFLET

Rămânem fără apă caldă şi căldură. Planurile secrete ale Primăriei | PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

S-a decis! Galaţiul rămâne fără apă caldă şi căldură. E încă un semnal că trebuie să părăsim cât mai curând localitatea. Rugăminte: ultimul care pleacă să stingă lumina, ca să nu ne trezim cu o factură de miliarde când o să ne întoarcem cu strănepoţii, ca să le arătăm de unde am plecat.

La Păpădie se va face duş organizat

Primăria Galaţi a luat în calcul toate variantele de rezervă, atunci când a luat decizia să întoarcă oraşul în Evul Mediu. Ca să nu devină şi mai mult un oraş împuţit, Galaţiul va beneficia de un duş public la Păpădie. Inspiraţi de glumele pe care le făcea un gălăţean în urmă cu câţiva ani, reprezentanţii adminsitraţiei locale vor să toarne şampon şi gel de duş în arteziana de la Casa Sindicatelor şi să rupă bilete pentru toţi cei care vor să facă o băiţă.

"E o variantă pe care o luăm în calcul. Din păcate, spaţiul este prea mic pentru a putea deservi întreaga populaţie a Galaţiului, motiv pentru care vom include în proiect şi celelalte fântâni ale oraşului. Dacă se va dovedi că sunt în continuare puţine locuri, vom apela şi la Dunăre. Fiind vorba despre o apă curgătoare, consumul de gel de duş va fi ceva mai mare, dar cred că ne vom descurca", a explicat viceprimarul Galaţiului, Picu Apostol Roman.

Galaţiul se va înfrâţi cu Glasgow, pentru duşurile scoţiene

Un alt pas important pe calea normalizării, va fi o nouă înfrăţire a Galaţiului. De data aceasta, este vorba despre un oraş mai mare, de la locuitorii căruia să avem ce învăţa.

"Am luat deja legătura cu reprezentanţii administraţiei locale din Glasgow, care s-au dovedit a fi foarte deschişi cu noi. Vom efectua mai multe schimburi de experienţă: britanicii vor fi invitaţi la Galaţi ca să ţină cursuri speciale de duşuri scoţiene. Dacă ei pot să facă duş cu apă rece, de ce nu am învăţa şi noi? Ca să nu mai spun că, din câte am înţeles, duşul cu apă rece ajută la imunizarea organismului. Vom fi cel mai sănătos oraş din ţară", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Panică: Jumătate dintre rudele pesediştilor vor rămâne fără slujbă

Unul dintre efectele de necontracarat ale dispariţiei sistemului termic centralizat este mulţimea de tăietori de frunze la câini angajaţi la fostul Apaterm, actualul Calorgal.

"Aici este marea dilemă a PSD, pentru că la Calorgal sunt angajate sute de rubedenii ale membrilor de partid. Dispariţia Calorgal ar însemna automat şomaj pentru apropiaţii celor de la PSD. Şansa noastră, a gălăţenilor, ar fi ca acei tăietori de frunze la câini să se revolte şi să ducă la o revocare a acestei decizii. Sunt şanse mari să se întâmple asta, pentru că e greu să dezveţi atârnătorii de slujbe bine plătite la care nici măcar nu trebuie să faci prezenţa", a explicat sociologul Costel Căpşună.

Potrivit unor surse, PSD ar fi găsit loc pentru câţiva dintre aceştia în aparatul Primăriei, însă mai există câteva sute de oameni care rămân descoperiţi. Administraţia lucrează la o soluţie în acest sens.

Duş cu Pluta

Pamflet în versuri

Opulentă printre noi (păzea!)

feriţi-vă! sunt opulentă,/ sărmanilor, proştilor!... cine

se pune cu mine-o păţeşte,/ nu vreau nici un fleţ lângă mine!

mă doare de voi în curbura/ carpaţilor!... voi sunteţi micii

pe care-i sfidez şi de care/ mă doare şi-n cotul pisicii!

e vai de condiţia voastră,/ săracilor, râmelor!... n-are

nici unul din voi nici cât negrul/ meu mic, de sub unghia mare!

nu dau salutare la nimeni/ şi nici nu răspund la oricine,

sunt dură şi tare şi plină/ cu morgă şi gânduri puţine!

calc tot ce (se) spune că-i lege-n/ zigzaguri şi-n drepte şi curbe,

am treabă destulă şi mare.../ şi frec limuzina prin urbe!

am şcoli şi am diplome multe,/ hectare cu miei şi cu mentă...

mi-s(s) doctor ca ăla, ministrul!/... feriţi-vă! sunt opulentă!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Îngrijorare. Ce se vor face politicienii fără apă caldă

Grijă. Principalul motiv de îngrijorare al gălăţenilor nu este legat de propriul duş şi de căldura din propriile case. Cei mai mulţi se gândesc la politicenii locali, care vor îngheţa de frig în casele lor, pe la sediile de partid şi la serviciu.

"Cu noi, treacă-meargă, găsim o soluţie. Mai deschidem aragazul, mai încălzim un lighean cu apă... Dar cu ei ce facem? Că nu ne permitem să îi pierdem. Suntem îngrijoraţi că primarul, consilierii locali şi judeţeni, şefii de la CJ şi de prin Prefectură ar putea răci iarna din cauza temperaturilor scăzute de la serviciu. Eu zic să punem centrale mai întâi la sediile lor şi pe la sediile partidelor, iar apoi să ne asigurăm că şi acasă au centrale. Asta ar trebui să fie prioritatea", a declarat Gelu Ionel, cetăţean obişnuit al oraşului.

Autorităţile au luat deja act de îngrijorarea oamenilor şi vor reface priorităţile în acest sens. "După ce vom găsi o soluţie pentru noi, ne vom gândi şi la gălăţeni. Mulţumim de grijă", a declarat viceprimarul Picu Apostol Roman.

Declaraţii la Cald

Semn. Până şi divinitatea a întors spatele Galaţiului

E clar, nici Dumnezeu nu ne iubeşte. O demonstrează vremea din ultimele zile, care a venit la puţin timp după ce autorităţile locale au anunţat decizia de a închide sistemul centralizat de termoficare. "Dacă nu vă ajută ăia pe care i-aţi ales, ce pretenţii să ai de la noi? Doar nu vreţi să băgăm noi căldură tot anul ca să nu muriţi de frig", a declarat Apostolul Pavel, purtătorul de cuvânt al Raiului.

Flăcările Raiului

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 10405 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.