Dată afară în frig. Tânără care refuză să plece din faţa blocului

Dată afară în frig. Tânără care refuză să plece din faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Miercuri, 19 aprilie, pe o zi ploioasă şi rece, ne-a fost semnalat un caz, care la prima vedere, părea cel puţin ciudat: o tânără stă de câteva zile în faţa "P"-urilor, refuzând categoric să vorbească.

În vârstă de 29 de ani, M. C. stă, după cum am aflat, de câteva săptămâni, în zona "P"-urilor de pe faleză, refuzând să vorbească cu cineva sau să plece de acolo. Degeaba au încercat locatarii din zonă să îi smulgă câteva vorbe, aceasta nu a vrut să comunice sub niciun chip. Oamenii de la blocurile din apropiere spun că o văd zilnic şi că, de fiecare dată, stă singură. Ne-am deplasat la faţa locului, în speranţa că vom afla ceva. Am găsit-o dormind cu capul pe una dintre mesele de şah, nepăsătoare la ce se întâmpla în jurul ei. La câţiva metri de ea, am putut observa o geantă mare, ticsită cu tot felul de lucruri care îi aparţineau. Nu a vrut să vorbească deloc, în ciuda insistenţelor noastre. Am discutat, în schimb, cu vecinii de la blocurile din apropiere şi am aflat că femeia stă de câteva săptămâni bune în zona pietonală de la "P"-uri şi că doarme pe băncile şi mesele din zonă. Aceştia au mai spus că se feresc de ea, de teama unei reacţii neprevăzute. Pe lângă toate astea, ea ar fi încercat să intre într-o scară de bloc, să se adăpostească, dar nu a fost lăsată. Din spusele unui vecin, Poliţia locală a încercat să vorbească cu ea, însă aceasta nu a făcut decât să se legitimeze şi să spună că a fost dată afară din locuinţa în care locuia cu chirie, fără să menţioneze de ce, dar şi că nu are loc de muncă. Când a fost întrebată dacă vrea să fie dusă într-un adăpost, a refuzat să mai comunice cu agenţii.

La o cercetare mai amănunţită, am reuşit să aflăm că femeia este din Cuza Vodă şi că tatăl ei ar fi încercat să o ia acasă, dar tânăra a refuzat, deoarece îşi doreşte să locuiască în continuare la oraş. Se pare că motivul pentru care a fost dată afară de către familia la care stătea ar fi fost neplata la timp a chiriei. Femeia îşi plătea datoriile cu ajutorul mamei sale, care munceşte într-o altă ţară şi care îi trimitea bani.

Cu toate că afară temperaturile au scăzut considerabil, ba chiar a nins, ea se află în continuare la aceeaşi masă, refuzând cu desăvârşire să plece din zona în care a locuit până acum.

Din păcate, nu se poate face nimic, deoarece femeia este majoră şi, fără acordul ei, nu poate fi dusă într-un adăpost. Astfel, totul rămâne la alegerea sa, dacă va dori să primească ajutor de la autorităţi.

Citit 14046 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.