Dată afară în frig. Tânără care refuză să plece din faţa blocului

Dată afară în frig. Tânără care refuză să plece din faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)


Miercuri, 19 aprilie, pe o zi ploioasă şi rece, ne-a fost semnalat un caz, care la prima vedere, părea cel puţin ciudat: o tânără stă de câteva zile în faţa "P"-urilor, refuzând categoric să vorbească.

În vârstă de 29 de ani, M. C. stă, după cum am aflat, de câteva săptămâni, în zona "P"-urilor de pe faleză, refuzând să vorbească cu cineva sau să plece de acolo. Degeaba au încercat locatarii din zonă să îi smulgă câteva vorbe, aceasta nu a vrut să comunice sub niciun chip. Oamenii de la blocurile din apropiere spun că o văd zilnic şi că, de fiecare dată, stă singură. Ne-am deplasat la faţa locului, în speranţa că vom afla ceva. Am găsit-o dormind cu capul pe una dintre mesele de şah, nepăsătoare la ce se întâmpla în jurul ei. La câţiva metri de ea, am putut observa o geantă mare, ticsită cu tot felul de lucruri care îi aparţineau. Nu a vrut să vorbească deloc, în ciuda insistenţelor noastre. Am discutat, în schimb, cu vecinii de la blocurile din apropiere şi am aflat că femeia stă de câteva săptămâni bune în zona pietonală de la "P"-uri şi că doarme pe băncile şi mesele din zonă. Aceştia au mai spus că se feresc de ea, de teama unei reacţii neprevăzute. Pe lângă toate astea, ea ar fi încercat să intre într-o scară de bloc, să se adăpostească, dar nu a fost lăsată. Din spusele unui vecin, Poliţia locală a încercat să vorbească cu ea, însă aceasta nu a făcut decât să se legitimeze şi să spună că a fost dată afară din locuinţa în care locuia cu chirie, fără să menţioneze de ce, dar şi că nu are loc de muncă. Când a fost întrebată dacă vrea să fie dusă într-un adăpost, a refuzat să mai comunice cu agenţii.

La o cercetare mai amănunţită, am reuşit să aflăm că femeia este din Cuza Vodă şi că tatăl ei ar fi încercat să o ia acasă, dar tânăra a refuzat, deoarece îşi doreşte să locuiască în continuare la oraş. Se pare că motivul pentru care a fost dată afară de către familia la care stătea ar fi fost neplata la timp a chiriei. Femeia îşi plătea datoriile cu ajutorul mamei sale, care munceşte într-o altă ţară şi care îi trimitea bani.

Cu toate că afară temperaturile au scăzut considerabil, ba chiar a nins, ea se află în continuare la aceeaşi masă, refuzând cu desăvârşire să plece din zona în care a locuit până acum.

Din păcate, nu se poate face nimic, deoarece femeia este majoră şi, fără acordul ei, nu poate fi dusă într-un adăpost. Astfel, totul rămâne la alegerea sa, dacă va dori să primească ajutor de la autorităţi.

Citit 13767 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 17:30

5 comentarii

 • postat de @CERNEA
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 18:15
  79.116.108.***
  Cat timp femeia e iresponsabila si isi pune viata in pericol, trebuie ajutata de comunitate. Nu exista „o ordine” care neaga integritatea cetatenilor si care sa fie „respectata”. Autoagresivitatea sau iresponsabilitatea fata de propria-ti persoana necesita clar un ajutor de specialitate. Biserica poate oferi o consiliere de buna calitate pt oamenii aflati in necaz. Astfel de cazuri sunt rezolvate legal prin ridicarea persoanei de catre un echipaj ambulanțier, ajutat de doi politisti si lamurirea situatiei de catre un psiholog si un psihiatru. Desigur ca si primaria trebuie sa se sesizeze de o astfel de situatie, dar daca-mi amintesc cum acum cativa ani am solicitat politia sa ridice un dereglat semi-agresiv si zgomotos de pe Domneasca, iar politistii s-au ocupat intens doar sa ma identifice pe mine....
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mihaela Axente
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 14:26
  109.166.128.***
  Mai este una pe strada Traian care s-a aciuat de ceva timp,o distrusă care face scandal,miroase îngrozitor, sparge geamurile mașinilor și mai nou de la un magazin de pe stradă. Toată lumea o cunoaște și nimeni nu ia nicio măsură. Este un real pericol pentru cetățeni și focar de infecție. Poate aud autoritățile, poliția locală, primăria să facă ceva cu ea.
  2
  3
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 11:47
  78.97.221.***
  Pentru ca prima obligatie este a primariei pe care o platim pentru asta. PENTRU CA NESIMTITII SCUTESC DE LA PENALITATI SI MAJORARI FIRMELE SI NU ALOCA BANII NOSTRI IN ASTFEL DE CAZURI . PENTRU CA PRIMARIILE AU IN ATRIBUTII ASTFEL DE CAZURI SAU AR TREBUI SA AIBA.PSIHIATRI AU O PROFESIE CA TOATE CELELALTE NU LUCREAZA BENEVOL IAR BISERICILE DAU HRANA SI AJUTA O GROAZA DE OAMENI CARE NU TREC PE LA PRIAMRII. DE CAND TOATE CAZURILE SPECIALE TREBUIE REZOLVATE DE PSIHIATRI SI BISERICA? ATUNCI FONDURILE SPECIALE PENTRU ASA CEVA DIN PRIMARII SAU CELELALTE INSTITUTII SPECIALIZATE PENTRU ASTFEL DE CAZURI, SA FIE FOLOSITE LA PLIMBARILE NESIMTITILOR SAU HOTIILE ACESTORA??? LUCRURILE AU O ORDINE CARE NU ESTE RESPECTATA. NESIMTITI SUNT CEI CARE NU LE PRICEP.
  6
  4
  Raportează
 • postat de solutie
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 10:16
  84.117.42.***
  Cum adica "din pacate nu se poate face nimic..."? Asta s-o credeti dumneavoastra. In ce tara civilizata de pe lumea aceasta face fiecare ce vrea? Este suficient ca locatarii sa "reclame" un anumit comportament/conduita nepotrivita si s-a rezolvat situatia. Cum adica,"vrea sa stea la oras" d-ra? OK. Stai la oras, dar in conditiile orasului.
  1
  6
  Raportează
 • postat de galati
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 08:05
  79.116.108.***
  Exista atatia absolventi de psihologie in orasul asta, psihiatri, preoti, dar nepasarea dusa la nivelul nesimtirii ne caracterizeaza. Nimeni nu misca nimic si toti ne vaitam de ...primar sau de coruptie.
  3
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.