Halate albe de cursă lungă

Halate albe de cursă lungă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De aproape 40 de ani, de sănătatea localnicilor din comuna Vânători au grijă aceiaşi oameni în halate albe. Dr. Nicolae Paul Vasiliu este medicul de familie al oamenilor de o viaţă. Dincolo de faptul că este pasionat de ceea ce face, medicul mai are un hobby special - pictura.

Deşi locuieşte în oraşul Galaţi, dl doctor a preferat să practice medicina la ţară unde îşi ştie fiecare pacient pe nume. Dr. Vasiliu este cetăţean de onoare al comunei, dar, modest, a „pitit” diploma într-un colţ încât abia poate fi văzută.

Doamna Maria Buznă (foto) este asistentă medicală de 35 de ani. Are cine să-i spună „Sărut mâna!” în sat dacă avem în vedere că media de naşteri pe an este de aproximativ 60 de copii, iar de-a lungul celor peste 30 de ani de activitate s-au tot adunat.

Nu mai puţin de 5.000 de pacienţi sunt înscrişi  pe lista dr. Vasiliu. Potrivit dnei asistente, principalele probleme de sănătate ale localnicilor din Vânători sunt hipertensiunea, cardiopatia ischemică, hepatita cronică şi diabetul.

O durere de dinţi poate fi rezolvată „loco” pentru că localitatea are şi un cabinet stomatologic. Şi la o adică, în caz de urgenţă medicală, distanţa mică faţă de oraş e un mare avantaj: într-un sfert de oră vine salvarea.

Citit 1051 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.