Un copac pentru neliniştea noastră

Un copac pentru neliniştea noastră
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un copac rupt în două de ninsoarea din aprilie, situat chiar în mijlocul cartierului, lângă o şcoală, încă aşteaptă să fie văzut de cineva şi tăiat. Se întâmplă în cartierul Micro 40, pe Strada Av. Vasile Craiu, în apropiere de Şcoala 18, unde ceea ce a mai rămas dintr-un arbore impunător stă martor al neputinţei noastre. Nu e tocmai buturuga mică şi nici drobul de sare, însă, la un vânt mai puternic, chiar ar putea să provoace probleme serioase, dacă ar cădea.

Cei care locuiesc în blocul O1 spun că la fiecare furtună se gândesc că trunchiul afectat poate să le facă o “bucurie”. E un copac mare şi gros, care a fost deja lovit, nu ştim cât mai poate rezista aşa”, spune o doamnă din bloc. „Îl lasă aşa, iar data viitoare spun că tot vremea a fost de vină. Sunt mulţi copaci bătrâni în zonă, ar trebui să se taie crengile uscate şi mari, care pot cădea peste copii, peste maşini, cineva ar trebui să se ocupe de acest lucru”, conchide un  vecin. “Avem şcoala aproape, sunt copii care se duc sau vin de la ore, măcar la ei să ne gândim,” mai spun locatarii.

Cei de la asociaţiile din zonă îşi dispută copacul: ba e la 617, ba e la 612, ba e la cei de la Teleconstrucţia, care are sediu chiar la parterul blocului. Oricum, Primăria a fost solicitată, partea ruptă din copac a fost cărată atunci, dar, sub presiunea telefoanelor, în aprilie, lucrurile au rămas aşa. Până acum. Cei doi preşedinţi de asociaţii au avut totuşi un discurs comun: spun că la astfel de solicitări, cei de la Primărie au răspuns destul de greu, dând vina pe lipsa de personal şi pe numărul mare de telefoane primit în legătură cu starea copacilor din oraş.

Când se va rezolva această problemă nu ştim, însă sperăm că vremea va ţine cu gălăţenii şi nu ne va surprinde cu alte fenomene ce ar putea pune la încercare rezistenţa copacului de la O1 sau a altora.

Citit 1002 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2017 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.