O propunere - Hărţi ale Galaţiului la colţ de stradă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit o scrisoare interesantă de la domnul Iordan Botnaru, fost locuitor al Galaţiului, acum pensionat şi retras în judeţul Botoşani. Domnul Botnaru a revenit recent în oraşul pe care l-a părăsit acum mai bine de un deceniu şi ne-a scris despre un lucru pe care şi noi l-am mai sesizat de câteva ori în „Viaţa liberă”.

„Nu mai fusesem demult în Galaţi şi am revenit în vara asta cu nişte rude din străinătate, care vroiau să vadă Dunărea. Cum eu am locuit 14 ani în Galaţi, dar sunt plecat de peste 10 ani, m-a luat familia pe post de ghid. Recunosc că mi-a fost ruşine de unele lucruri pe care le ştiam altfel, cum ar fi Grădina Publică pe care am găsit-o mai ponosită decât pe vremea când o frecventam eu, dar m-am şi bucurat de alte lucruri noi, construite, pe care nu le văzusem”.

„Nu pun la socoteală calitatea drumurilor şi faptul că ne-am rupt aproape maşina în două pe străzile oraşului, care sunt săpate peste tot. Înţeleg că se fac lucrări mari, aşa că nu comentez. Însă m-am lovit de o problemă pe care aş vrea să o aduceţi dumneavoastră în atenţia primarului”.

„Eu nu mai ştiam toate denumirile de străzi şi am căutat o hartă ca să mă pot descurca. N-am găsit nimic, nici în vreun cartier, vroiam să vizitez nişte cunoştinţe, nici în zona centrală. Mai mult, m-am făcut de râs că nu ştiam nimic despre statuile de pe Faleză. Străinii sunt foarte interesaţi de ele, dar eu habar nu aveam cine le-a făcut, când, cu ce ocazie”.

„N-ar fi bine ca şi pe Faleză să existe o hartă cu amplasarea acestora? Dacă mie, care am locuit la Galaţi, mi-a fost greu, cum le este străinilor care trec prin oraş, nu neapărat celor din altă ţară, ci chiar celor din alte oraşe?”

Greu, cum să le fie. Amplasarea unor astfel de „instrumente” utile nu doar trecătorilor, ci şi gălăţenilor care nu-şi cunosc în întregime oraşul e o dorinţă mai veche a tuturor. De care, însă, până acum, n-a ţinut nimeni seama.

Citit 925 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.