Matematica, piatra de încercare

Matematica, piatra de încercare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Subiecte dificile la matematică, pentru candidaţii „tomnatici” * Patru eliminaţi * La geografie şi istorie, subiecte accesibile *

La unele centre, candidaţii au ieşit, ieri, din proba de la matematică,  după o oră şi jumătate, pentru că oricât au întors foaia cu subiectele pe faţă şi pe dos, tot nu s-au priceput să le rezolve.

„A fost dificil. Nu pot spune dacă mai greu decât în vară, pentru că au fost şapte variante de subiecte. Dar procentul celor care vor lua note peste 5.00 va fi destul de mic. Cum la matematică sunt cei mai mulţi picaţi şi în vară, ne aşteptăm şi acum să avem destui care nu vor promova examenul”, ne spune preşedinta comisiei judeţene, inspectoarea general-adjunctă Laura Marin, profesoară de matematică.

La proba de luni, s-au înscris 1.860 de candidaţi, dintre care 1.721 la matematică. La geografie s-au înscris 33, iar la istorie 106. Candidaţii care au susţinut proba la aceste discipline au apreciat că subiectele au fost accesibile. 

Doar 75 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, printre aceştia numărându-se şi cei care nu au promovat probele orale. 

De la aceleaşi centre, doi eliminaţi

Şi de data aceasta, la cele două centre de examen (din 6) au fost eliminaţi 4 candidaţi pentru tentativă de fraudă. Cum şi cei 7 eliminaţi din prima zi au fost de la aceiaşi preşedinţi de comisie, nu putem decât să tragem concluzia că în mod cert mai există oameni care-şi fac corect datoria. Cei 4 eliminaţi au fost prinşi fie cu fiţuică, fie cu telefon mobil şi toţi susţineau proba la matematică.

Un alt preşedinte de la un centru de examen ne-a declarat că le-a cerut candidaţilor să predea şi portofelele, pentru că în sesiunea din vară au fost surprinşi elevi care la toaletă, înainte de începerea examenului, se socoteau cât să dea supraveghetorilor pentru îmblânzirea vigilenţei.

Astăzi, proba la specializarea urmată

Azi, 25 august, candidaţii vor susţine proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Examenul de bacalaureat se încheie, pe data de 26 august, cu proba din profilul opus.

Rezultatele se afişează pe data de 28 august, zi în care se depun şi contestaţiile. Pe data de 3 septembrie  se afişează rezultatele finale.

Comentariu foto: Matematica, disciplina care face cele mai multe victime la bacalaureat

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.