Deşeuri cu „perdea”

Deşeuri cu „perdea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pecinginea din Ţelină are autor – mâinile „gospodarilor” din Valea Iazului *

Cernoziomul de pe un hectar şi jumătate de teren agricol, din Ţelină, punctul La Tei, din extravilanul satului Pleşa, a început să dispară sub grămezile de gunoaie aruncate din căruţe peste el. Resturi de cărămizi de la sobele vechi, tencuieli date jos de pe pereţi, ajunse în plin câmp cu tot cu împletitura de sârmă ruginită şi cuie, componente uzate de la aparatura electronică şi recipiente din plastic au transformat locul în depozit clandestin de deşeuri casnice în amestec cu gunoaiele de grajd.

Proprietara acestui teren nefericit, o doamnă domiciliată în Galaţi, l-ar da să-l muncească cineva, dar nimeni nu vrea să se „încurce” cu hectarul ei de…mizerii. Pentru îndepărtarea deşeurilor i-ar trebui o echipă de încărcători, remorcă la dispoziţie şi motorină pentru un tractor.

De la şosea nu se vede nimic, locul fiind astfel ales de „gospodarii” de pe Valea Iazului încât să fie „secret de Pleşa”.

Primăria comunei Bereşti-Meria şi autorităţile judeţene pe linie de Mediu se pot lua la întrecere – cine ajunge întâi în Ţelină, la rampa de gunoi ascunsă după „perdeaua” de porumb în vegeţie, inspectorii de la Galaţi sau responsabilii locali cu gestionarea deşeurilor?

Comentariu foto: La 400 de metri de sat, obrăznicia numită "Ţelina, groapă de gunoi".

Citit 1851 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.