Păstraţi oraşul curat! - fapte, nu vorbe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii se plâng de mizeria din oraş, acuză autorităţile că nu-şi îngrijesc oraşul şi în parte au dreptate. Nu trebuie să neglijăm însă contribuţia celor care aruncă hârtii şi ambalaje pe unde apucă şi astfel contribuie din plin la mizeria generală.

În aceste condiţii de nepăsare şi nesimţire, copii asistaţi de Fundaţia „Cuvântul Întrupat” au decis să arate tuturor că nu e o ruşine să faci curăţenie în locurile publice.

Recent, 20 dintre copiii din Casa “La Vale” a Fundaţiei au traversat o parte din oraş purtând două pancarte mari cu îndemnul: „Păstraţi oraşul curat!”. Urmându-şi propriul îndemn, înarmaţi cu mănuşi, pungi de plastic şi multe zâmbete, copiii au adunat timp de două ore gunoaiele din Grădina Publică.

Vali Archip, directoarea programelor de la Fundaţia „Cuvântul Întrupat”, ne-a declarat scopul acestei acţiuni: „Sunt mulţi cei care sprijină fundaţia noastră, inclusiv Primăria Galaţiului, iar noi vrem să fim nu doar în postura celor care primesc. Vrem să dăruim la rândul nostru!”.

Unii dintre trecători care i-au văzut pe copii în acţiune i-au lăudat, alţii au trecut indiferenţi. Copiii au învăţat, însă, din această experienţă, o  lecţie importantă: oamenii nu au mândrie când aruncă la întâmplare gunoaie, dar le este ruşine să le adune de pe jos.

Citit 1232 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.