Piatră de Vaslui pe un drum de…Galaţi

Piatră de Vaslui pe un drum de…Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorul Mihai Talaşman: „I-am scris, acum câţiva ani, prefectului de Vaslui de la vremea aceea, că drumul de la Mălai până la Pleşa era impracticabil. Abia azi, prin grija primarului Postolachi, putem aduce copiii la şcoală în condiţii de transport bune” *

Primarul de la Măluşteni, Liviu Postolachi, şi-a găsit timp, recent, pentru a se ocupa şi de porţiunea de şosea dintre Şanţul Antitanc, de la hotarul dintre judeţele Vaslui şi Galaţi, de deasupra Mânzăteştilor, şi răspântia de  la marginea satului Pleşa. A îndreptat-o cu autogrederul şi a consolidat-o cu piatră, schimbându-i „faţa”.

S-a intrat pe teritoriul judeţului Galaţi pentru scutirea elevilor din satele Lupeşti şi Mânzăteşti, care învaţă la Grupul Şcolar „Paul Bujor” din oraşul Bereşti, de neplăcerile din ultimii ani, când, pe timp ploios şi iarna, maşina şcolarului, nu putea ajunge la locul convenit pentru a-i prelua. Panta spre Pleşa, un soi de urcuş al nimănui, a devenit, prin intervenţia energică a primarului Postolachi, drum sigur şi pentru autovehicule.

Edilul din judeţul vecin a pus piatră de Vaslui pe un drum de Galaţi, asigurându-le oamenilor din localităţile Lupeşti şi Mânzăteşti condiţii mai bune pentru a se putea duce, fără să le mai intre noroiul în pantofi, fie la Halta CFR Tălăşmani, pentru deplasările spre Bârlad şi Vaslui, fie la Pleşa, pentru îmbarcările în mijloacele de transport în comun pentru direcţia Galaţi.

Antrenat în lucrări serioase de bună gospodărire a comunei sale, între care turnarea de asfalt între Măluşteni – Lupeşti şi Măluşteni – Ţuţcani, spre cinstea sa, domnul Postolachi n-a uitat de calvarul elevilor amintiţi, venindu-le în ajutor. Directorul Grupului Şcolar „Paul Bujor”, profesorul Mihai Talaşman, îi mulţumeşte pentru contribuţia sa la uşurarea condiţiilor de navetă zilnică a adolescenţilor vasluieni înscrişi la această instituţie de învăţământ.

Comentariu foto - Primarul Liviu Postolachi: "La mine, nu numai drumurile în sine au prioritate, ci şi şcoala, elevii, educaţia acestora"

Citit 1746 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.