Tot mai puţine mămici alăptează natural

Tot mai puţine mămici alăptează natural
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un nou raport publicat de UNICEF şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în colaborare cu Global Breastfeeding Collective, arată că nicio ţară din lume nu îndeplineşte integral standardele recomandate privind hrănirea bebeluşilor la sân.

O nouă analiză arată că o investiţie de 4,70 dolari pentru fiecare nou născut ar putea genera o creştere economică de 300 de miliarde de dolari până în anul 2025. Tabloul alăptării la nivel mondial, care examinează situaţia alăptării în 194 de ţări, arată că doar 40 la sută dintre copiii cu vârsta de sub şase luni sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare şi că aceasta depăşeşte 60 la sută în numai 23 de ţări. În ceea ce priveşte România, doar 12 la sută dintre nou-născuţi sunt alăptaţi în prima oră de la naştere, iar rata de alăptare exclusivă la sân este de 16 la sută.

Cercetările arată că alăptarea aduce beneficii cognitive şi de sănătate atât pentru bebeluşi, cât şi pentru mamele acestora. Alăptarea este esenţială în special în primele şase luni de viaţă, ajungând la prevenirea diareei şi pneumoniei.

Citit 1258 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2017 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.