O incursiune în viaţa dacilor şi a romanilor

O incursiune în viaţa dacilor şi a romanilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aflat deja la a IV-a ediţie, Festivalul "Antiquitas Rediviva" a reuşit şi în acest an să stârnească interesul gălăţenilor, deşi ar fi meritat un public mai numeros. 

Evenimentul a debutat, vineri, 22 septembrie, cu parada de pe Faleza Inferioară a Dunării, după care a continuat a doua zi, sâmbătă, la Stadionul "Portu Roşu" şi în Grădina Publică, unde gălăţenii au putut face o incursiune în viaţa de zi cu zi a dacilor şi romanilor cu ajutorul standurilor şi atelierelor creative amplasate în cadrul Festivalului. S-a tras cu arcul, s-a mers călare şi au putut fi degustate mâncăruri preparate după reţete antice. Copiii au fost captivaţi de trasul cu arcul, de călărie, dar şi de atelierele de ţesut. Cei mici au putut să vadă şi cum se desfăşura o zi la o şcoală romană. Aceştia s-au îmbrăcat precum copiii romani şi au scris pe tăbliţe de ceară. De asemenea, copiii au putut proba şi câteva piese de armură romană. 

Ediţia a IV-a  a Festivalului „Antiquitas Rediviva” a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi şi Asociaţia „Tinerii şi Viitorul” Galaţi, în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos”.

Cai blânzi chiar în Grădina Publică

Ediţia a IV-a a Festivalului ”Antiquitas Rediviva” le-a mai rezervat gălăţenilor o surpriză. Sâmbătă, 23 septembrie, pe lângă atelierele de creaţie din Grădina Publică, vizitatorii au putut admira câţiva cai frumoşi şi deosebit de blânzi. Animalele au putut fi mângâiate şi au stat chiar şi la poze alături de copiii care erau încântaţi peste măsură să îi vadă. Nici adulţii nu au fost dezamăgiţi, mulţi îngrămădindu-se la ţarcul cailor, pentru a se putea bucura de ei.

Caii au fost aduşi de la Grădina Zoologică (aflată în pădurea Gârboavele) din cadrul Complexului Muzeal al Ştiinţelor Naturii, instituţie care se numără printre organizatorii din acest an ai festivalului. 

Citit 2060 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2017 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.