Norme mai drastice pentru casele de schimb valutar

Norme mai drastice pentru casele de schimb valutar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dat fiind faptul că „ţepele” trase clienţilor de casele de schimb valutar s-au înmulţit, a fost nevoie de o iniţiativă legislativă pentru a pune capăt escrocheriilor. Astfel, în plenul Senatului a fost aprobat un proiect de lege pentru completarea ordonanţei de guvern privind protecţia consumatorului (OUG nr.21/1992), prin care se stipulează obligativitatea afişării la casele de schimb cursului valutar cu toate taxele aferente.

În lege se scrie negru pe alb: "la exteriorul casei de schimb valutar, cursurile de schimb valutar atât pentru operaţiuni de vânzare, cât şi pentru operaţiunile de cumpărare de valută vor fi înscrise pe acelaşi suport sau panou, într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a panoului”.

Preţurile şi tarifele afişate la casele de schimb valutar trebuie să includă toate comisioanele, taxele, precum şi orice alte costuri şi trebuie indicate în mod cât se poate de vizibil, uşor de citit şi care să nu ducă în eroare clienţii.

Pentru punerea în aplicare a prevederilor, în maximum două luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului va aproba prin ordin normele privind informarea la casele de schimb valutar.

La Galaţi au fost numeroase reclamaţii cu privire la incorectitudinea practicată la unele case de schimb valutar, dar din păcate de puţine ori păgubiţii au avut câştig de cauză din cauza viciilor legislative.

La sfârşitul lunii august, tertipurile folosite de o casă de schimb valutar din zona IREG au provocat o veritabilă răzmeriţă a clienţilor păcăliţi, fiind nevoie de intervenţia poliţiei pentru calmarea spiritelor.

Citit 1025 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.