Studenţi, ATENȚIE la legitimaţiile de transport!

Studenţi, ATENȚIE la legitimaţiile de transport!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O tânără din Galaţi, Monica, studentă în anul I la American Hotel Academy din Braşov, instituţie acreditată de Ministerul Educaţiei, a avut neplăcuta surpriză ca, odată ajunsă în Gara CFR Galaţi şi solicitând eliberarea unui bilet gratuit pe ruta Galaţi - Braşov, să fie nevoită să plătească preţul întreg al călătoriei, adică 52 de lei. Asta cu toate că tânăra a prezentat la casa de bilete legitimaţia de student şi adeverinţa eliberată, pentru transport, de instituţia de învăţământ.

Purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu, a declarat pentru "Viaţa liberă" că, din acest an universitar, Ministerul Educaţiei emite legitimaţii de transport către toate instituţiile acreditate, documente care trebuie ştampilate de acestea şi apoi înmânate studenţilor. Doar aceste legitimaţii-tip emise de minister sunt valabile pentru acordarea gratuităţii pe CFR, nu şi cele emise de facultăţi.

"Este o formalitate impusă de HG 42/2017, în baza căreia noi putem monitoriza şi, apoi, evalua în bani această prestaţie, a călătoriilor acordate gratuit. Studenţii trebuie să meargă la secretariat să solicite aceste legitimaţii de transport de la minister. Îi credem pe toţi studenţii, dar trebuie să respectăm şi noi legea. Casierele de la ghişee trebuie să se asigure că studentul prezintă absolut toate documentele solicitate legal, altfel li se impută lor contravaloarea biletului", a mai spus Alina Predescu.

Citit 13333 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.